субота, 23 червня 2018 00:18

На фестивалі у Карлових Варах представлять проект фільму про працівницю ВДНГ

На фестивалі у Карлових Варах представлять проект фільму про працівницю ВДНГ
Проект фільму "Історія зимового саду" про працівницю квіткового павільйону ВДНГ, Фото - Держкіно

На 53-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, Чехія, представлять проект фільму "Історія зимового саду" Семена Мозгового . Він побореться за перемогу в пітчингу Docs in Progress. У цій секції представлені 10 найкращих європейських проектів. Про це повідомляє Держкіно.

Історія фільму базується на долі павільйону Квітникарства колишнього ВДНГ в Києві (виставка досягнень народного господарства. Тепер - Національний експоцентр України - Gazeta.ua). Його працівницю Валентину Вороніну, після сорока п'яти років роботи, просять піти на пенсію. Жінка не погоджується, бо вважає, що рослини без неї загинуть. Одночасно з цим група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільйон канал потужної позитивної енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, що покажуть на Одеському кінофестивалі

Короткометражну версія фільму торік представили в національному конкурсі Docudays UA. Її номінували на Silver Eye Award Міжнародного кінофестивалю документального кіно в Їглаві, Чехія.

Також у Карлових Варах презентують проект картини кримськотатарського режисера Нарімана Алієва "Додому". Його представлять у Works in Development – Feature Launch 2018. У секції візьмуть участь 9 проектів.

Драма про долю кримськотатарської родини і непросту любов до Батьківщини стане дебютом режисера у повному метрі.

Фестиваль у Карлових Варах триватиме з 30 червня до 8 липня.

У конкурсній програмі East of the West 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах візьме участь створений за підтримки Держкіно український фільм "Вулкан" Романа Бондарчука.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі у Карлових Варах представлять проект фільму про працівницю ВДНГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі