неділя, 19 грудня 2010 12:32

На 70-му році життя помер ідол авангардної музики Кептен Біфхарт

На 70-му році життя помер ідол авангардної музики Кептен Біфхарт

У Каліфорнії на 70-му році життя помер музикант і художник Кептен Біфхарт (Captain Beefheart). Причиною смерті став розсіяний склероз.

Музикант, справжнє ім'я якого Дон Ван Вліт (Don Van Vliet), почав записувати музику в середині 1960-х, ставши керівником групи The Magic Band. Біфхарт вчився в одному класі з іншим легендарним музикантом, Френком Заппою, який спродюсував його знаменитий альбом Trout Mask Replica. Всього Біфхарт записав 12 альбомів.

Лідер The Magic Band грав на багатьох інструментах; його музика поєднувала риси рок-н-ролу, блюзу, фрі-джазу, авангарду.

Біфхарта називали одним з найсміливіших музичних екперіментаторов і новаторів, вважається, що його творчість вплинула на розвиток нью-вейву, панку, пост-панку та альтернативного року.

У 1982 році Ван Вліт залишив музичну кар'єру і зайнявся живописом; в США проходили його виставки. З початку 1990-х Біфхарт був прикутий до інвалідного крісла і жив з дружиною в Каліфорнії, не з'являючись на публіці.

За матеріалами Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «На 70-му році життя помер ідол авангардної музики Кептен Біфхарт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі