пʼятниця, 11 грудня 2015 18:52

Мішель Легран втретє одружився у 82 роки

Мішель Легран втретє одружився у 82 роки

Чотири концерти в Україні дасть французький композитор Мішель Легран. Триразовий володар "Оскара", п'ятиразовий тріумфатор "Ґреммі", автор більше двохсот саундтреків до відомих фільмів 13 грудня виступить у Вінниці.

Столичний концерт маестро в Національному "Палаці Україна" відбудеться 14 грудня. 15-го на Леграна чекає Харків, 17-го Одеса.

"Незважаючи на свої 83 роки почуваю себе бадьоро", - сказав Мішель Легран по прильоту в Київ.

"Мені здається, що лише зараз переживаю свою другу молодість. Зазвичай я мандрую зі своєю дружиною, але тепер вона не змогла прилетіти. До речі, я одружений втретє й це найкоханіша моя дружина. Вона - відома французька актриса й зараз знімається в фільмі. Ми з нею написали оперу, про двох чоловіків, один з них - гей. Дружина зіграє роль чоловіка".

З актрисою Машою Меріль, яка на 8 років молодша за Леграна, маестро побрався минулого року. Для шлюбу він перейшов у православ'я. Весільна церемонія відбувалась в російському соборі Александра Невського в Парижі.

"Маша походить з роду російських емігрантів, що переїхали до Франції після революції. Католицька віра не дозволяє одружуватися втретє, тому я легко перехрестився. Завжди заворожувала душевність хорового співу під час православного богослужіння".

Мішель Легран і Маша Меріль познайомилися за 50 років до свого весілля під час одного з кінофестивалів у Бразилії.

"В мене була дружина, діти, у неї - на носі весілля в Італії. На пляжі ми цілувалися годинами, але далі цього не пішли. В ті часи ми всі були цнотливішими. Домовилися, що, якщо наше кохання може принести стільки болю іншим близьким нашим людям, маємо розлучитися. Хоча всі ці роки продовжували заочно стежити і радіти успіхам один одного".

В Україні Мішель Легран виступить у супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

Найвідомішу пісню, написану маестро для фільму "Шербурзькі парасольки" виконає українська співачка Джамала.

- Дуже чекаю знайомства з цим неймовірним композитором. Пісня, яку будемо виконувати разом, написана задовго до мого народження, вона записана, напевно, на підкірці кожного в нашій країні.

Зараз ви читаєте новину «Мішель Легран втретє одружився у 82 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі