Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2015 17:43

Михалков хоче створити аналог "Оскара"

Михалков хоче створити аналог "Оскара"

Режисер і голова Союзу кінематографістів Росії Микита Михалков закликав створити кінопремію, яка стала б альтернативою "Оскару". Про це повідомляє РИА Новости.

"Думаю, що сьогодні існує певне табу, стіна для нашої культури, літератури, ми знаємо, що зараз затребуване... Що стосується нашої країни, саме сьогоднішньої ситуації, нам би хотілося, щоб все-таки інший голос пролунав у світі", — пояснив своє бажання Михалков.

На думку режисера, нову кінонагороду мають вручати "представники Росії, Китаю, Індії, всіх тих, хто входить в євразійський світ".

Раніше висунутий від Росії на "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою" фільм Михалкова "Сонячний удар" не потрапив у шорт-лист з дев'яти претендентів на номінацію. Сам режисер пояснив таке рішення Американської кіноакадемії упередженістю щодо Росії.

Наступна церемонія вручення "Оскара" пройде 28 лютого 2016-го в Лос-Анджелесі. Номінанти на нагороду будуть оголошені 14 січня.

Зараз ви читаєте новину «Михалков хоче створити аналог "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі