неділя, 14 травня 2017 14:20

Мексиканський кінорежисер зняв культовий фільм, в якому ніхто не посміхається

Мексиканський кінорежисер зняв культовий фільм, в якому ніхто не посміхається
"Сука любов" - драма Алехандро Гонсалеса Іньярріту

14 травня 2000 року на Канському кінофестивалі відбулася прем'єра фільму "Amores perros"("Сука-любов") мексиканського кінорежисера Алехандро Гонсалеса Іньярріту. Фільм отримав приз тижня критиків та приз юних критиків. Також був номінований на "Оскар" як найкращий іноземний фільм і отримав премію BAFTA в цій же номінації. Усього отримав 52 нагороди та 15 номінацій.

Це перший фільм з "трилогії про смерть". Потім режисер зняв "21 грам" і "Вавилон". В усіх стрічках він працював у команді зі сценаристом Гільєрмо Арріагою, композитором Густаво Сантаолалья, оператором Родріго Пр'єто та художником-постановником Бригіттою Броч.

Оригінальна іспаномовна назва перекладається як: "Любов - це пси". В кожній з трьох новел, що перетинаються між собою, розповідається про ту роль, яку відіграють собаки в житті людей. Після автомобільної аварії глядач бачить три різні історії героїв. Які потрапили в аварію. Кожна історія пронизана любов'ю, зрадою, сильними емоціями. Сюжетні лінії показані в не хронологічному порядку. В усіх задіяні пси. Вихованець бандита Октавіо бере участь у собачих боях. Собака фотомоделі Валерії провалюється під підлогу і не може звідти вилізти. Безьхатько Ель Чіво утримує десяток собак, але їх усіх вбиває пес Октавіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорсезе визнали кращим режисером року за фільм "Відступники"

Багато критиків і глядачів називали фільм "чорнухою", адже у стрічці майже немає сцен із щасливими людьми, там рідко посміхаються. Але режисер вважає, що фільм насправді показує усю глибину переживань почуттів та відповідає на питання,на що здатна людина, яка любить. Прокат фільму в десятки разів перевищив свій бюджет, потрапив у топ-фільмів століття та став культовим для багатьох поколінь, а його режисер – відомим на увесь світ.

Алехандро Гонсалес Іньярріту - мексиканський кінорежисер, сценарист, продюсер та композитор. Є першим режисером мексиканського походження, який номінувався на "Оскар" і Премію Гільдії режисерів Америки за кращу режисуру в 2007 році за фільм "Вавилон". Перший мексиканський режисер, який отримав "Оскар" за кращий фільм "Бердмен" (2015), і третій за рахунком режисер, якому коли-небудь вдавалося отримати два "Оскара" поспіль за режисуру - 2015-го, 2016 - "Легенда Г'ю Гласса".

Зараз ви читаєте новину «Мексиканський кінорежисер зняв культовий фільм, в якому ніхто не посміхається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі