пʼятниця, 06 грудня 2013 18:24

Медвін: книги і рукоділля до Різдва
8

Фото: Фото: Ольга Каменєва

2 тисячі квадратних метрів виставкової площі зайняли майстри hand-made сувенірів і книжкові видавництва на виставці-ярмарку "Медвін: Книжкова Коляда" в ЕкспоПлазі на Нивках. Завдяки поєднанню літератури і рукоділля захід став розважальним, каже керівник проекту Валерія Олексієнко:"Через події у країні багато письменників і видавців відмовились від участі, мовляв зараз час майдану, а не виставок. Нам теж хочеться бути на Майдані, тож ми підтримуємо його фінансово."

Біля стендів із заготовками для рукоділля черги. Відвідувачі купують hand-made сувеніри, новорічні серветки для декупажу,  кульки зі скла та глини, які можна декорувати власноруч. 
"Найбільше беруть сніговичків, ялинки та сніжинки, - розповідає продавець Василь. У його ятці "Декупажний рай" фігурки з фанери коштують від 3 гривень."

"Це пресована тирса, вона не шкідлива - у вас меблі ззаду забиті такою плитою, пояснює він. - Фігурки слід грунтувати акрилом, а потім розмальовувати будь-якими фарбами."
Біля стенду сестер Цурпаленко жінки і дівчата приміряють обручі із штучними квітами, камінням та перами.

"В цьому сезоні особливо популярні ягоди, розповідає Христина Цурпаленко. - Обручі із чорницями всі розмели."

Її довге чорне волосся прикрашає обруч із штучними червоними ягодами. Він коштує 150 гривень. Христина працює перукарем-візажистом, робити обручі та віночки почала кілька років тому.

"Все почалося із весільних прикрас для волосся. Те, що було в магазинах, виглядало дешево, те, що в салонах - було занадто дороге для наречених, тож запропонувала дівчатам свої прикраси. Пізніше додались обручі, пов'язки. А от нещодавно із сином і чоловіком ходили на весілля: пошили костюми їм однакові, а метелики не сподобались, то ми тепер шиємо ще й чоловічі метелики.

Пані Аріадна цікавиться обручами із камінням - хоче записатися до дівчат на майстер-клас. Сама також має хоббі - займається валянням вовни. - Валяю іграшки - звірят, а також шапки, сумки, шалі та капці. Вовна унікальний матеріал: зберігає тепло, сприяє кращому кровообігу. Я навіть сестрі в Канаду відправила капці - вона ще дві пари просить, розповідає майстриня.Одна пара капців, зваляних вручну, коштує 350 гривень, на виготовлення іде до 4 днів. " Субота 7 грудня оголошено дитячим днем  на ярмарку "Медвін: Книжкова Коляда" - на десяти майданчиках відбуватимуться безкоштовні майтер-класи з рукоділля.

Зараз ви читаєте новину «Медвін: книги і рукоділля до Різдва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі