Ексклюзиви
понеділок, 29 листопада 2021 01:57

Легендарний Хаяо Міядзакі планує зняти останній анімаційний фільм

Легендарний Хаяо Міядзакі планує зняти останній анімаційний фільм
Свою студію Ghibli він заснував разом Ісао Такахатою. Фото: The New York Post

Японський режисер-аніматор Хаяо Міядзакі планує зняти останній анімаційний фільм для своєї знаменитої студії Ghibli за мотивами улюбленої книжки у дитинстві. Про це повідомляє The New York Times.

За словами режисера, це буде "фентезі великого масштабу", яке він створить за книгою Гендзабуро Йосіно 1937 року "Як ти живеш?" (How do you live?). Це була улюблена книга режисера у дитинстві, яка присвячена школяру на прізвисько Копер-кун, якого цікавлять не лише забави 15-річного підлітка, а й філософські питання на тему стосунків між людьми та долями суспільства. Книга вважається класикою японської літератури.

Хаяо Міядзакі відомий такими роботами, як "Мандрівний замок", "Принцеса Мононоке", "Мій сусід Тоторо", а також "Віднесені примарами", за який він отримав "Оскар".

Свою студію Ghibli він заснував разом Ісао Такахатою.

Південнокорейський кінорежисер, творець серіалу "Гра в кальмара" Хван Дон Хек заявив, що на глядачів чекає другий сезон.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний Хаяо Міядзакі планує зняти останній анімаційний фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі