четвер, 16 травня 2019 12:00

ЛакіБукс презентує українським дітлахам книгу про математика-мураху - Рустам Гільфанов

 

Благодійний видавницький проект ЛакіБукс готується до презентації та розповсюдження українськими бібліотеками двох нових науково-популярних книжок. Одну з них написав японський письменник Масао Моріта і вона вперше перекладається українською мовою. Про це розповів ініціатор проекту, співзасновник IT-компанії Lucky Labs Рустам Гільфанов.

"Історія цієї книги у проекті ЛакіБукс починається на одній з найбільших книжкових виставок світу у Болоньї. Саме там ми побачили "Як математик перетворився на мурашку" Масао Моріта. Видання отримало дуже схвальні відгуки під час виставки і захопило представників нашого проекту. Невдовзі було прийняте рішення перекласти книгу та презентувати українському читачу", – розповідає Гільфанов.

Масао Моріта молодий японський письменник. Йому 34 роки, і це перша його дитяча книга. Масао з дитинства захоплювався математикою. Він вболіває за популяризацію науки, тому проводить "Математичні концерти" по всій Японії. Його попередня книга "Математика тіла" отримала нагороду на конкурсі імені Хідео Кобаясі. Ілюстратором книги став Кацудзі Вакісака відомий японський дитячий ілюстратор та дизайнер тканин.

"Одним з найскладніших кроків під час адаптації книги для України став переклад. Японська мова досить складна та одне речення може мати багато сенсів. За кропітку працю над перекладом з японської на українську ми вдячні Ользі Боднарчук", - говорить Рустам Гільфанов.

 

По сюжету головний персонаж книги – вчений-математик, дивовижним чином перетворюється на мурашку. Тепер його цікавить, як мурахи сприймають числа. Зміни оточення і обставин тільки сприяють новим запитанням, але наполегливість і допитливість бере своє, тож, у решті-решт, його уявлення про числа неочікувано розширюється і ускладнюється.

"Ця книга буде найбільш цікавою маленьким читачам, що тільки починають свій шлях до пізнання світу та математики", – вважає ініціатор проекту ЛакіБукс.

Рустам Гільфнаов розповів, що книга про математика-мураху буде не єдиною новинкою ЛакіБукс цієї весни. На Книжковому Арсеналі 2019 буде презентована книга української письменниці Галини Ткачук, написана в співавторстві з київськими школярами.

 

"Книга про сміття – результат нашого експериментального екологічного книжкового воркшопу для підлітків. Вони самостійно обрали проблему, яка потребує якнайскорішего вирішення. Цією проблемою виявилося сміття. Хлопці та дівчата окреслили першочергові питання та спробували знайти на них відповіді. Галина Ткачук структурувала напрацювання та разом з ілюстратором Антоном Селлешій перетворила думки школярів на захоплюючу історію", - розповідає Рустам Гільфанов.

Обидві книги, як і всі попередні видання ЛакіБукс, вже найближчим часом будуть безкоштовно розповсюджені по дитячих бібліотеках України.

Зараз ви читаєте новину «ЛакіБукс презентує українським дітлахам книгу про математика-мураху - Рустам Гільфанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі