субота, 04 липня 2020 04:45

Книжковий фестиваль пройде у форматі онлайн-марафону

Автор: facebook.com
  4-5 липня книжковий фестиваль Book Space проведе онлайн-марафон з дискусіями та лекціями. У кожен із днів на глядачів чекає вісім годин безперервного ефіру в YouTube
4-5 липня книжковий фестиваль Book Space проведе онлайн-марафон з дискусіями та лекціями. У кожен із днів на глядачів чекає вісім годин безперервного ефіру в YouTube

16 годин триватиме онлайн-марафон третього Міжнародного книжкового фестивалю Book Space. Відбудеться 4-5 липня.

Фестиваль ставить за мету розвивати інноваційні підходи у книжковій сфері, стимулювати використання нових технологій, аби українська видавнича справа наздогнала своїх європейських та американських колег.

Цього року через карантин відбудеться онлайн. Заплановано лекції, дискусії, огляди книжкових новинок, розмови з видавцями та авторами. Фокусна тема - "Майбутнє: (анти)утопії".

"Планували говорити про медицину майбутнього і про те, як виживати під час апокаліпсиса. Тоді коронавірус був ще далеко, – каже артдиректорка фестивалю Вікторія Наріжна. - Якби ми знали, що всього лише за кілька місяців це стане настільки актуально і питання програми ввійдуть у нашу реальність. Тепер цьогорічна тема якнайкраще підходить для ілюстрації всього, що сталося під час пандемії, та для опису наслідків, які ще попереду. У дискусіях акцентуємо увагу на питаннях утопій та антиутопій, стереотипів у медицині, кризи влади під час викликів, світової бідності, майбутнього мистецької сфери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка навіть не знає й не розуміє своєї сили - переможниця "Коронації слова"

Розуміємо, що ніякий онлайн – як би оригінально його не зробити – не може замінити реального фестивалю. Атмосфери, коли люди збираються разом. Коли цілий день перебуваєш в унікальному просторі інтелектуального та емоційного спілкування. Але ми спробуємо хоча б трішечки наблизитися до цього відчуття захвату і свята. Наш онлайн-марафон пройде у вигляді двох безперервних восьмигодинних ефірів. Це буде новий досвід літературного фестивалю".

Початок подій – о 12:00 сьогодні та завтра на YouTube-каналі Book Space Fest.

Організатори онлайн-марафону – Український інститут книги та програма міста Дніпра "Культурна столиця".

"Книжковий фестиваль Book Space заявляє себе як єдиний в Україні, сфокусований на інноваціях, – пише редакторка онлайн-журналу "КУСТ" Анна Заікіна. – Від такого очікуєш програму, яка повністю складається зі слів: гейміфікація, екранізація, діджиталізація, інтеграція. Але тема смерті в дитячих творах, графічний роман, літературний перформанс – це теж інновації, які в нас лише набирають обертів.

Торік на Book Space започаткували конкурс "Книжка майбутнього" для нагородження видавців та авторів, які поєднали паперові й цифрові технології або видали книжки в новаторському форматі. У номінації "Експеримент у цифрі" переміг мультимедійний проєкт "Джакомо Джойс" видавництва "Цивілізація". Вирізняється динамікою в кольорі та звуці. Наприклад, коли в тексті напруженість, сторінка починає пульсувати червоним. Інтерактивний момент – коментарі, що спливають під час читання. Тепер вони інтегровані в текст".

Зараз ви читаєте новину «Книжковий фестиваль пройде у форматі онлайн-марафону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі