Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2007 18:25

Київський університет ім. Шевченка може очолити хтось із донецьких

Київський університет ім. Шевченка може очолити хтось із донецьких

Кабінет Міністрів установив призначення ректора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка урядом.

Про це сказано в постанові Кабміну N 443 від 14 березня.

Цією постановою Кабмін затвердив статут університету, відповідно до якого університет має статус самоврядного (автономного) державного вищого навчального закладу 4-го рівня акредитації, є юридичною особою з самостійним балансом, рахунками в банківських установах.

Університет, зокрема, складається з факультетів, інститутів, лабораторій, кафедр, науково-дослідних й інших структурних підрозділів.

Статутом передбачається, що ректор призначається і звільняється Кабміном за поданням конференції трудового колективу університету, що обирає кандидата на цю посаду шляхом таємного голосування.


Раніше ректора призначав своїм указом Президент.

Конференція трудового колективу є вищим колегіальним органом громадського самоврядування університету, 75% загальної кількості делегатів якої становлять науково-педагогічні працівники.

Делегати на конференцію обираються на загальних зборах працівників структурних підрозділів строком на 3 роки.

Голова конференції трудового колективу є головою первинної профспілкової організації університету, строк його повноважень 3 роки.

Конференція скликається не рідше 1 разу за рік.

За статутом, для сприяння належному функціонуванню університету в ньому створюється спостережна рада, склад якої затверджується Кабміном.

Університет засновано 2 листопада 1833 року указом імператора Миколи І як Імператорський університет Св. Володимира, з 1939 року має ім"я Шевченка.

У січні цього року Кабмін відвоював собі Київський університет ім. Шевченка.

Кабмін погодився з рішенням вищого колегіального органу самоврядування університету про підпорядкування цього вищого навчального закладу Кабміну, підтвердив повноваження Віктора Скопенка як ректора університету й доручив віце-прем"єр-міністрові Дмитру Табачнику підписати з ним контракт, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Київський університет ім. Шевченка може очолити хтось із донецьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі