понеділок, 19 лютого 2007 11:47

Католицька і англіканська церкви можуть об"єднатися

У даний час вивчається пропозиція про об"єднання римської католицької і англіканської церков під керівництвом римського папи. Про це повідомляє лондонська газета "Таймс".

У її розпорядження потрапив проект документа, який підготували представники обох церков. У ньому 42 сторінки і його планують опублікувати протягом цього року. Текст "схвалили високопоставлені єпископи обох церков".

Зараз, відзначає "Таймс", документ вивчають у Ватикані.

В англіканській церкві ведуться гострі дискусії, і вона опинилася на межі розколу. Це пов"язано з такими суперечливими проблемами, як прийом гомосексуалістів і жінок в священицький сан. В результаті цих внутрішніх суперечок можуть зникнути основні відмінності між англіканцями і католиками, констатує автор.

Англіканська церква отримала самостійність у XVI столітті. При збереженні більшої частини католицької обрядовостівона відокремилася від Ватикану політично, оскільки її главою вважається англійський монарх, а не папа римський.

В даний час у світі налічується мільярд католиків і 78 мільйонів англіканців, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Католицька і англіканська церкви можуть об"єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі