пʼятниця, 17 листопада 2017 16:41

Катерину Кухар на сцені замінить на вечір прима італійського балету
10

Прем'єр Національної опери України Олександр Стоянов і прима балерина Тетра Ла Скала і Бостонського балету Петра Конті 17 листопада станцюють в Києві "Лебедине озеро". Петра на сцені Національної опери України буде танцювати вперше.

- У цьому балеті для мене дуже приємно те, що я можу в одній виставі показати два різних персонажі, Одетту і Оділлію. Одетта схожа на мене, але мені дуже цікаво танцювати ролі, які не схожі на мене, - каже Петра.

Читайте також: "Чотири партнери, дві смерті і море квітів" - Катерина Кухар станцювала з зіркою "Астана Опера"

Олександр Стоянов зізнався, що роль Зігфріда для нього досить складна емоційно, оскільки в ній необхідно себе стримувати.

- У цій виставі я танцюю партію Зігфріда - це роль принца. Принц - це завжди мрія будь-якої маленької дівчинки і жінки. Я виконую роль принца в багатьох балетах і всюди вони різні: є герої-коханці, є лицарі, але Зігфрід - це романтик, мрійник і в той же час його статус не дозволяє йому показувати свої ецоціі, він повинен завжди поводитися стримано. Тут не можна проявляти сильні емоції, як, наприклад, у виставі "Ромео і Джульєтта" або "Дон Кіхот".

Граційна італійка Петра Конті (Petra Conti) - прима-балерина міланського театру La Scala, а з 2013 року - Бостонського балету. Вона обдарована від природи неймовірними балетними даними і тонкої жіночою красою. Петра Конті вражає своєю майстерністю, у віці 17 років вона була запрошена в якості étoile ( "зірка", вищий статус балерини) на найбільшу театральний майданчик світу, його глядацьку залу вміщує 15 000 чоловік. У 2010 році телеканал SKY зняв про Петра документальний фільм "Танцюристи майбутнього". У 2014 році балерина була удостоєна звання Посла італійського танцю в світі.

У Києві Петра Конті виконає партію Одетти-Оділь в парі з Олександром Стояновим, який зіграє роль принца Зігфріда.

Темпераментний Олександр Стоянов (Aleksandr Stoyanov) - прем'єр балету Національної опери України, лауреат міжнародних конкурсів. Сьогодні Олександр один з найяскравіших представників чоловічої балету. Його легкий стрибок, технічність, емоційність і чарівність - завжди свято для глядача. Він артист найвищого світового рівня, який активно виступає на провідних театральних майданчиках світу: від Північної і Південної Америки до Японії і Китаю.

"Лебедине озеро" - найбільший світовий балет, який вже понад 100 років зберігає свою першість в серцях глядачів. Саме цей спектакль у багатьох людей асоціюється з балетним мистецтвом. Сьогодні "Лебедине озеро" є окрасою в репертуарі практично всіх головних світових театрів.

Створено спектакль за мотивами стародавньої німецької легенди, що розповідає про прекрасну принцесу Одетту, зачаровану в лебедя прокляттям чаклуна - Ротбарта. Ця містична історія розказана під геніальну музику Петра Чайковського і побудована на контрастах боротьби світла з темрявою, Одетти з Оділією.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Кухар на сцені замінить на вечір прима італійського балету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі