Ексклюзиви
понеділок, 20 квітня 2015 16:19

Каннський "Тиждень критики" відкриє фільм про паризьких анархістів

Каннський "Тиждень критики" відкриє фільм про паризьких анархістів

Дирекція 68-го Каннського кінофестивалю оголосила програму секції "Тиждень критики". Її відкриє картина француза Елі Важемана "Анархісти", присвячена паризькому підпіллю 1899-го, повідомляє Variety.

У "Анархістах" головні ролі зіграли Адель Экзаркопулос ("Життя Адель") і Тахар Рахім ("Пророк"). За сюжетом герой Рахіма, поліцейський під прикриттям, внедряющийся в анархістську комуну. Попередній фільм Важемана "Алія" також брав участь у програмі Канна - але в секції "Двотижневик режисерів".

Фільмом закриття "Тижня критики" стане дебютна картина іншого француза Матьє Вадпьеда "Життя в цілому". Обидві стрічки будуть показані поза конкурсом секції, як і ще вона стрічка - "Двоє друзів", режисерський дебют актора Луї Гарреля.

Всього в програму "Тижня критики" увійшли десять фільмів, сім з яких будуть претендувати на призи секції. "Тиждень критики" розпочнеться 14 травня і закінчиться 22 травня. Очолить журі програми ізраїльська актриса і режисер Роніт Елькабец.

68-й Каннський фестиваль пройде з 13 по 24 травня.

Зараз ви читаєте новину «Каннський "Тиждень критики" відкриє фільм про паризьких анархістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі