вівторок, 08 квітня 2014 22:30

"Його зрозуміють навіть наші вороги"- На Книжковому Арсеналі презентували нову книжку Жадана

"Його зрозуміють навіть наші вороги"- На Книжковому Арсеналі презентували нову книжку Жадана

На Книжковому Арсеналі презентували нову книжку Сергія Жадана "Динамо Харків".

О 19.05 понад два десятки читачів вишикувалися з за автографами до автора. Переважно - дівчата 18-28 років, є кілька чоловіків. За хвилину Жадан каже, що пора починати, черга розходиться.

"У цих стінах мені вперше за багато днів вдалося забути про зовнішній світ, і тому я думаю, що цей вечір добрий, - вітається головний редактор видавництва Абабагаламага, в якому вийшла книжка, Іван Малкович. - Жадана зрозуміють навіть наші вороги - якщо вони перегорнуть книжку, то прочитають: "Нада ж".
Півтори сотні людей сидять, і вдвічі більше - стоять довкола. Жадан читає вірші з новоі книжки. До неі увійшли поезіі за 22 роки, з 1992 року.

"Я раніше більше писав про смерть, а зараз більше читаю про кохання. Зараз більше пишу про кохання, яке закінчується смертю", - відповідає на питання, як змінюється тематика його творів.

Каже, що читатиме найновіші вірші, бере роздруківку замість книжки.Читає два поспіль вірші про віру. В залі плаче дитина.

"Як ти реагуєш на слова Добкіна, що ти лідер харківського Правого сектора?", - запитує Малкович.

"Якщо після цієі брехні Добкін втратить ще кілька відсотків - я вважатиму свою місію виконаною", - відповідає.

"Колір обкладинки ми вибирали дуже давно, - розповідає видавець. - Сергій подивився 10 секунд і вибрав цей, - показує ясно-червону книжку. - Але у Андруховича майже така сама, кажу. Нічого, відповів, я вибрав, то хай уже така буде. Тоді перетелефонував - може краще хай буде чорна? Але було вже пізно міняти. Коли побачив Сергія закривавленим - я подумав, добре, що вибрали червоний колір, а не чорний принаймні".

1 березня Жадан отримав по голові від антимайданівців.

На запитання, як почувається зараз, відповідає коротко.

"Здоров'я добре, - каже, що уточнювати нема чого.

До закриття ярмарку о 21.30 на стенді видавництва не лишається жодного примірника із сотні. Обіцяють завтра підвезти ще.

Зараз ви читаєте новину «"Його зрозуміють навіть наші вороги"- На Книжковому Арсеналі презентували нову книжку Жадана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі