Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 14:12

Іздрик назвав нову книгу Сняданко "пародією на Галичину"

 

Вчора в столичній книгарні "Є", що на вул. Лисенка, 3, відбулася презентація нового роману Наталки Сняданко "Гербарій коханців". Модератором презентації був письменник Юрко Іздрик. Він також написав передмову до книги.

"Думав, що це чергові "польові дослідження" українського сексу. Але виявилося — ні. В цій книзі є секс, але він такий дивний, як у інопланетян. Думаю, що це пародійна консерва Галичини, яку хтось любить, а дехто ненавидить. Але вона не є святою чи грішною. Наталка дошкульно цей міф препарувала і розклала на гербарій", - сказав Іздрик.

"Не йшлося мені про Галичину. Та й хіба немає в нашій літературі з ким більше порівнювати, крім Оксани Забужко. Хоча секс у полі в моїй книзі таки є", - заперечила письменниця.

"Мені цікаво писати книжки, які затягують. Не планую, що герої помруть там у п'ятому розділі, а пишу "по ходу". В "Гербарії коханців" прагнула створити галерею образів українських жінок — самодостатніх, успішних, задоволених. Тобто із світовідчуттям позбавленим жіночої ущербності", - додала Наталка Сняданко.

Книгу надрукувало харківське видавництво "КСД". Наклад — 10 тис. примірників. В книгарні коштує 26 грн.

Зараз ви читаєте новину «Іздрик назвав нову книгу Сняданко "пародією на Галичину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі