Ексклюзиви
субота, 18 червня 2022 13:26

Ірма Вітовська відтепер гратиме у Франківському драмтеатрі

Ірма Вітовська відтепер гратиме у Франківському драмтеатрі
Ірма Вітовська стала актрисою Франківського театру. Фото: zn.ua

Українська актриса театру і кіно Ірма Вітовська стала частиною команди Івано-Франківського національного академічного драматичного театру.

Про це повідомили на сторінці Facebook Франківського драмтеатру.

"15 червня у нас відбувся конкурс на вакантні позиції у театрі. Нашу зіркову театральну родину поповнили видатні актори сучасності Ірма Вітовська та Любомир Валівоць", - йдеться у повідомлення.

Ірма Вітовська з 1998 року працювала у Молодому театрі в Києві. Зіграла десятки ролей на театральній сцені та в кіно. 2016 року отримала звання Заслуженої артистки України. Ірма Вітовська виконала у Франківському драмтеатрі роль Гертруди у неоопері "Hamlet", головну роль у благодійному артпроєкті "Оскар і Рожева Пані" та роль Ворони у фрагменті політичної містерії "Великий льох" в рамках національного мистецького проєкту "Бій за Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обладнали унікальну сцену: Київська опера на Подолі відновлює роботу

Любомир Валівоць — актор театру та кіно, виконавець головної чоловічої ролі у фільмі "Бачення метелика", який представили на Каннському кінофестивалі 2022 року.
2019 року Любимир разом з Ірмою Вітовською зіграв у телесеріалі "Подорожник". Раніше актор був резидентом ТЮГ на Липках, де грав у 7 виставах.

У столичному театрі ім. Івана Франка представлять виставу "Калігула" від режисера Івана Уривського створена за мотивами твору Альберта Камю. Тема диктаторського режиму й божевільних вчинків тирана, які призводять до фатальних наслідків, як ніколи актуальна зараз - коли українці змушені боротися з російським ворогом та імперськими зазіханнями країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Ірма Вітовська відтепер гратиме у Франківському драмтеатрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі