Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 12:26

Іран обурюється мультфільмом в конкурсній програмі Канн (ФОТО)

 
Організатори Каннського кінофестивалю включили в конкурсну програму фільм "Персеполь", який дає спотворене уявлення про досягнення великої ісламської революції в Ірані. Така заява була направлена у французьке посольство в Тегерані урядовою структурою, яка відповідає за проведення кінофестивалів.

Як стверджується в посланні, конкурсний показ такої стрічки, поза сумнівом, позначиться на престижі каннському бієннале.

У картині, яка є адаптацією графічної новели Марджане Сатрапі, розповідається історія маленької дівчинки, що росте вже після подій ісламської революції в Ірані.

Нагадаємо, що раніше в 2007 році уряд Ірану вже виражав свій протест з приводу кінопродукції, що спотворює, на його думку, уявлення про історію країни. Йшлося про фільм "300 спартанців", присвяченій знаменитій битві персів з греками у Фермопільській ущелині, повідомляє Lenta.ru, посилаючись на АР.

Зараз ви читаєте новину «Іран обурюється мультфільмом в конкурсній програмі Канн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі