четвер, 30 березня 2017 16:19

Іноземці приміряли українське народне вбрання
14

Фото: Тарас Хлібович

Український фотограф з Тернополя Тарас Хлібович зробив цікаву зйомку іноземців у вишиванках.

Перед камерою позували студенти з Іраку, Марокко, Нігерії, Індії, передає місцеве видання pro.te.ua.

"Ми маємо різні стереотипи в головах. Один з них стосується автентичного українського одягу. Згідно з ним, на фотографіях українського національного одягу мають бути красиві дівчата обов'язково на тлі дерев'яних хат під солом'яною стріхою. Але ж ми живемо в іншому часі. В світі електронних ґаджетів, мобільного інтернету. У нас вчаться студенти різних рас з різних країн. Думаю, що чорношкірий студент зі смартфоном у руках, але одягнений у столітній автентичний одяг, має актуальний вигляд. Цим підкреслює, що давнє народне ужиткове мистецтво все ще живе", - каже фотограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 фото маленьких українців до Дня Конституції

Студенти помітили, що фасон чоловічих сорочок близький до фасону, які носять в арабських країнах. Найбільше їм сподобалась вишивка.

"Відчув легенький шок, коли побачив дівчину Сару Аек з Марокко в традиційній українській хустині. Більш українського обличчя в обрамленні цієї хустки не бачив. Студент з Іраку з хіпстерською борідкою в українському одязі мав настільки натуральний вигляд, що можна міцно задуматися над запитанням – який вигляд має 100-відсотковий українець", - каже Хлібович.

Під час зйомок розмовляли винятково українською. Одяг для фотосесії надала етногалерея "Спадок".

У "Видавництві Старого Лева" вийшов арт-бук "Скриня. Речі сили". Ексклюзивне видання має ефекти витинання, тиснення золотом, друку на прозорій основі, об'ємності. Над ним автори - колекціонер Ярина Винницька, художниця Юлія Табенська та ідеолог проекту Дмитро Осипов - працювали дев'ять місяців. Як це відбувалося, розповіла авторка й упорядниця Ярина Винницька.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці приміряли українське народне вбрання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі