вівторок, 20 жовтня 2020 17:29

Хлопчик і сліпа дівчинка зустрічаються на радіохвилях

  Ентоні Дорр писав роман про незриме світло десять років
Ентоні Дорр писав роман про незриме світло десять років

Книга Ентоні Дорра "Все те незриме світло" (КСД) знана і через Пулітцерівську премію, і через негативну реакцію з боку російських читачів. Це щемка і магічна історія про війну і мир. Про неї роповідає оглядачка книжкових ринків Ірина Батуревич. В інтерв'ю журналу "Країна" вона поділилася десятьма книгами, які вважає улюбленими.

"У романі дві сюжетні лінії – німецького хлопчика та французької дівчинки. Хлопчик захоплюється радіотехнікою, дівчинка ж сліпа, і слухаючи радіо, вони "зустрічаються" з ним на радіохвилях, навіть не підозрюючи, що одного дня зустрінуться, щоправда, на коротку мить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можна правити, не знаючи світу поза межами свого королівства

Історія про війну і мир дуже щемка і магічна, а Дорр майстер переплітання доль і сюжетів. Щоправда, він дещо в лоб торочить лейтмотив усього роману: "розплющте очі і побачте якомога більше, перш ніж вони заплющаться навіки". Але мені дуже хочеться, щоб цією порадою скористалося щобільше читачів".

Інтерв'ю з Іриною Батуревич читайте в журналі "Країна".

На рахунку 42-річного американського письменника Ентоні Дорра лише два романи та дві збірки короткої прози, але це не завадило "Незримому світлу" сколихнути світову читацьку аудиторію.

На написання цієї книги Дорра надихнула ситуація в метро, коли в одного з пасажирів виникли проблеми із сигналом мобільного телефону, що неймовірно його роздратувало. Тож, у письменника з'явилась ідея – а чому б не написати роман про силу невидимих радіохвиль, якщо вони настільки впливають на наше життя?

Дорр працював над твором цілих десять років.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик і сліпа дівчинка зустрічаються на радіохвилях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі