вівторок, 29 грудня 2015 15:31

"Харківський партизан" здався СБУ та виказав схрон зі зброєю

"Харківський партизан" здався СБУ та виказав схрон зі зброєю
Вилучена у схроні зброя\ фото: СБУ

30-річний харків'янин, член терористичного угруповання "Харківські партизани" добровільно здався СБУ. Розповів, що влітку минулого року його залучили до угруповання обманом. Про це повідомляє В'ячеслав Абдула, керівник прес-центру СБУ в області.

"Партизан" розповів, що його запросили на заробітки до російського міста Бєлгорода. Там відібрали документи та відправили до військового табору.

"Змусили скласти підписку про співробітництво. У таборі російські військові вчили його та інших диверсантів стріляти та закладати вибухівку. Згодом терористів направили до Харкова для підривів військкоматів, волонтерських пунктів, залізничних шляхів", - йдеться у повідомленні.

Харків'янин добровільно відмовився від співпраці з терористами та наприкінці грудня звернувся до Управління СБУ в Харківській області. Повідомив правоохоронцям місцезнаходження схованки зі зброєю та вибухівкою.

Співробітники СБ України вилучили зі схрону гранатомет "РПГ-22", автомат Калашникова з набоями, магнітну міну СПМ, гранати Ф-1 та понад кілограм тротилу.

СБУ ознак інших злочинів у діях харків'янина не побачив. Вони подали клопотання до суду про звільнення його від кримінальної відповідальності в рамках програми амністії

Нагадаємо, в ніч на 26 грудня, ЗСУ попередили диверсію на артилерійських складах, розташованими у Харківській області.

Зараз ви читаєте новину «"Харківський партизан" здався СБУ та виказав схрон зі зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути