четвер, 22 лютого 2018 21:45

Гурт Kazka зняв кліп-присвяту Сергію Параджанову

Гурт Kazka зняв кліп-присвяту Сергію Параджанову
Кліп на пісню "Дива" присвятили 50-річному ювілею стрічки "Колір граната". Фото: youtube

Гурт Kazka презентував відео на пісню "Дива", з якою колектив узяв участь у півфіналі національного відбору на Євробачення.

Кліп опублікували на своєму каналі в YouTube.

Нову роботу присвятили режисеру Сергію Параджанову.

"Цьогоріч виповнюється 50 років одному з найпоетичніших творів Сергія Параджанова - "Колір граната". Наш кліп – це вдячність великому майстру за вклад в українську культуру та її розвиток", - кажуть учасники гурту.

Також музиканти зазначили, що у кліпі запозичили характерні для творчості культового режисера елементи: етнографічність, символізм та алегорію.

"Серед образів, що використані у кліпі, є Ангел – передвісник дива, Пастух, що грає на сопілці, Три Царі в коронах та в оксамитових шатах, Смерть з бокалом шампанського, Чорт, який сховав своє істинне лице за допомогою хреста на лобі, Коза в гуцульській гуні та окулярах та інші герої вертепу".

Кліп знімали у Мистецькому арсеналі в Києві. Режисером став Сергій Ткаченко, який працював з гуртом Kazka у їхньому попередньому відео на пісню "Свята".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виступ "Кому Вниз" відкриє серію концертів культових українських виконавців

Київський гурт Kazka існує з 2017 року. Грають поп-музику з елементами електро-фольку. Співають виключно українською. Стали відомими завдяки участі в музичному шоу "Х Фактор".

Зараз ви читаєте новину «Гурт Kazka зняв кліп-присвяту Сергію Параджанову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі