Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2017 16:16

Голлівуд дискримінує жінок, людей з інвалідністю та представників ЛГБТ - вчені

Голлівуд дискримінує жінок, людей з інвалідністю та представників ЛГБТ - вчені
Професор Стейсі Л. Сміт, директор-засновник ініціативи "Медіа, різноманіття та соціальних змін" та провідний автор "Нерівності в 900 популярних фільмах" Фото: Marla Aufmuth / TED

Вчені Університету Південної Каліфорнії стверджують, що Голлівуд дискримінує жінок, людей з інвалідністю, представників ЛГБТ, а також етнічні меншини.

Дослідження проводили на основі аналізу понад 900 популярних фільмів, які вийшли протягом 2007-2016 років. Протягом дев'яти років не було практично ніяких змін у розмаїтті персонажів. Переважно у фільмах представлені білі, гетеросексуальні та цілком здорові чоловіки. Про це повідомляє annenberg.usc.edu.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні назріває черговий "Оскарівський" скандал - ЗМІ

Аналіз топ-100 фільмів показав, що серед головних героїв тільки 31,4% – це жінки. Лише 13,6% персонажів – темношкірі, 5,7% – азіати, 3,1% - люди інших національностей.

2,7% персонажів були з інвалідністю. Але найменше серед головних персонажів були представники ЛГБТ – це 1,1%.

Дослідники відзначили, що драма "Місячне світло" – це єдиний фільм, де головний герой – гей.

Минулого року в мережі спалахнув скандал під назвою "Оскар такий білий". Тоді до списку номінантів не потрапив жоден чорношкірий американець.

Зараз ви читаєте новину «Голлівуд дискримінує жінок, людей з інвалідністю та представників ЛГБТ - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі