Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2010 11:48

Годар відмовився від "Оскара"

Годар відмовився від "Оскара"

Французький режисер Жан-Люк Годар не з'явиться на урочистій церемонії вручення почесного "Оскару", яка повинна відбутися 13 листопада на балу у губернатора Каліфорнії. Годару вручили премію американської кіноакадемії за внесок в розвиток кіно, який він зробив за свою 50-річну кар'єру.

Про те, що 79-річний Годар, можливо, не братиме участі в церемонії, його прес-секретар заявила майже відразу ж після оголошення лауреатів цього року. Листування з академією продовжувалося весь цей час, і нарешті, Годар твердо відмовився приїжджати до США і прислав лист президентові кіноакадемії, в якому ще раз подякував за нагороду і побажав успіху трьом іншим володарям премії - Френсісу Форду Копполі, акторові Елає Уоллаку і кіноісторику Кевіну Браунло.

Останнім часом Годар уникає великих заходів: цього року він не приїхав на Канський кінофестиваль, де показувався його "Фільм Соціалізм".

Церемонія вручення почесного "Оскара" була минулого року призначена на листопад. Раніше вона вручалася під час основного нагородження в лютому-березні.

Газета.RU

Зараз ви читаєте новину «Годар відмовився від "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі