неділя, 22 липня 2018 12:06

Глибокі декольте і цнотливі сукні до п'ят: як закривали Одеський кінофест
20

Червоною доріжкою фестивалю пройшлись зірки та гості
Фото: Odesa International Film Festival
Червоною доріжкою фестивалю пройшлись зірки та гості
Червоною доріжкою фестивалю пройшлись зірки та гості
Червоною доріжкою фестивалю пройшлись зірки та гості
Червоною доріжкою фестивалю пройшлись зірки та гості

На церемонію закриття Одеського міжнародного кінофестивалю не приїхав ані міський голова Геннадій Труханов, ані голова Одеської облради Анатолій Урбанський. Червоною доріжкою пройшов очільник Одеської ОДА Максим Степанов. Фоторепортаж з події виклали на офіційній сторінці Одеського кінофестивалю у Facebook.

Церемонія закриття відбулась в Оперному театрі. Червоною доріжкою пройшлись зірки фестивалю та переможці. Британська акторка Жаклін Біссет, яка не прийшла на церемонію відкриття, отримала "Золотого Дюка".

Серед інших на закриття фестивалю прийшли акторка Римма Зюбіна та Діва Монро. Іноземні гості прийшли у своєму національну одягу. Українські — у традиційному для такої події стилі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОМКФ-2018: кінорежисерка пояснила, чому зняла власні пологи і смерть бабусі

Головний приз отримала стрічка "Кришталь" Дар'ї Жук (копродукція Білорусі, Німеччини, США та Росії). Краща акторська робота - Віктор Полстер за роль у фільмі "Дівчина" (Бельгія), реж. Лукас Донт. Спеціальна нагорода журі - "Поророка" ( "Pororoca"), реж. Костянтин Попеску (Румунія, Франція) за трагічна велич і глибокий слід, що виробляє історія. Кращий український повнометражний фільм — "Дельта", реж. Олександр Течинський. Картина також отримала Диплом FIPRESCI за кращий український повнометражний фільм. Краща режисура - "Герой мого часу",реж. Тоня Ноябрьова. Краща акторська робота - Анастасія Пустовіт, яка зіграла у фільмі "Коли падають дерева". Кращий короткометражний фільм - "У радості", і тільки в радості, реж. Марина Рощина. Кращим фільмом міжнародної конкурсної програми визнана кінострічка грецького режисера Бабіса Макрідіса "Жаль".
Спеціальна нагорода журі – "Зв'язок", реж. Жанна Озірна. Спеціальна нагорода журі -"Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв з квітами" (реж. Дана Кавелина).
Диплом FIPRESCI за кращий український короткометражний фільм - "Магнітна буря" (реж. Ігор Ганський). Кращий європейський документальний фільм - "Домашні ігри" Аліси Коваленко (Україна, Франція, Польща).

Зараз ви читаєте новину «Глибокі декольте і цнотливі сукні до п'ят: як закривали Одеський кінофест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі