Ексклюзиви
четвер, 12 квітня 2018 21:43

"Гайдамаки" представлять українсько-польський альбом

"Гайдамаки" представлять українсько-польський альбом
Гурт "Гайдамаки" презентує проект "Міцкевич-Стасюк-Гайдамаки" Фото: Rok.Kiev.Ua

24 квітня у Києві український етно-рок-гурт "Гайдамаки" презентує проект "Міцкевич-Стасюк-Гайдамаки".

"Ідея проекту виникла давно. Запропонували друзі з польського шоу-бізнесу зробити альбом на тексти Адама Міцкевича. І ми з цією носилися два роки. Шукали відповідного артиста. Довго шукали, поки нарешті зустрілися з польським письменником нджеєм Стасюком. Це письменник приблизно такої генерації, як у нас Юрко Андрухович. В Польщі є номером один зі свого покоління. З ним знайшли спільну мову. Альбом так і називається "Міцкевич-Стасюк-Гайдамаки". Ми робили його весь 2017 рік. Він вийшов у Варшаві на видавництві "Агора" в січні 2018-го. Перший концерт має бути 28 квітня, а 24 квітня ми будемо його презентувати в Києві", - каже фронтмен групи "Гайдамаки" Олександр Ярмола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Чорний козак" зняли на єдиній в Україні шкільній кіностудії

Проект "Міцкевич-Стасюк-Гайдамаки" створили на основі збірки "Кримські сонети". В кількох композиціях одночасно звучить польська і українська. Наприклад, в "Аккерманські степи". Її прем'єра відбулась 11 квітня 2017 року на польському радіо Trójka. Переклад українською мовою зробив івано-франківський поет Юрій Андрухович.

Для альбому надавали перевагу любовній ліриці та воєнним пісням. Анджей Стасюк декламував вірші Адама Міцкевича під музичний супровід "Гайдамаків".

Фронтмен гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua як повпливали радійні квоти на українську пісню.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" представлять українсько-польський альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі