понеділок, 26 червня 2017 14:15

Фотограф вимагає від Трампа $150 тис.

Американський фотограф Джулі Дерманські подала позов про порушення авторських прав проти The Trump Organization. Звинуватила компанію президента США Дональда Трампа у використанні її фотографії без дозволу.

The Trump Organization використала знімок, зроблений Дерманські на веб-сайті компанії та в Instagram. Фото зробили на мітингу в січні 2016-го. На ньому зображено п'ятьох жінок у футболках, надписи на який складають гасло Make America Great Again #Trump (Зробимо Америку знову великою #Trump). Фото зареєстроване в Бюро авторських прав у США. Про це повідомляє Petapixel.

Автор: Джулі Дерманські
  Фотографія Джулі Дерманські, через яку почався суд
Фотографія Джулі Дерманські, через яку почався суд

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонні Депп вибачився за жарт про вбивство Трампа

У судовому позові йдеться про те, що The Trump Organization отримала вигоду від публікації роботи Джулі Дерманські без її дозволу, оскільки фото допомогло сформувати імідж організації в інтернеті. Зображення отримало майже 28 000 лайків, перш ніж його видалили з Instagram.

Також фото стало вірусним в мережі, після того як надпис на футболках жінок відредагували за допомогою графічного редактора, перетворивши на Make America White Again (Зробимо Америку знову білою). Фотограф вимагає відшкодування $150 тис. збитків.

Автор: Джулі Дерманські
  Фотографія Джулі Дерманські, змінена у фоторедакторі
Фотографія Джулі Дерманські, змінена у фоторедакторі

Принц Вільям вимагає від французького журналу Closer €1,5 млн компенсації за публікацію топлес-знімків його дружини Кейт Міддлтон.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф вимагає від Трампа $150 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі