Ексклюзиви
субота, 29 вересня 2007 14:16

Фільм про українку номінували на Оскар

Фільм про українку номінували на Оскар

Фільм "Невідома" про українку, яка стала жертвою торговців людьми, відомого сіцілійського режисера Джузеппе Торнаторе висунуть від Італії на одержання премії Оскар у категорії Кращий іноземний фільм.

 За результатами голосування комісії стрічка "Невідома" обійшла усього на один голос іншого фаворита - фільм "Мій брат - єдиний син" Даніеле Лукетті, передає Deutsche Welle.

Картина Торнаторе розповідає про українку Ірену, яка приїжджає в Італію в пошуках кращого життя, але потрапляє до рук торгівців людьми, які примушують її стати сурогатною матір"ю.

Головну героїню грає молода акторка з Петербурга Ксенія Раппапорт, злочинця - знаменитий Мікеле Плачидо. Стрічку презентували торік   на римському кінофестивалі і вона вже одержала кілька нагород.

Глава комісії Гаетано Баландіні повідомив, що міністерство культурної спадщини Італії виділить 150 000 євро на просування і рекламу стрічки-кандидата. Торнаторе в минулому вже двічі потрапляв у фінал Оскара - з фільмами "Новий кінотеатр Парадізо" і "Людина з зірок".

Ювілейна 80-та церемонія вручення премії відбудеться 24 лютого наступного року в Лос-Анджелесі.

За матеріалами УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про українку номінували на Оскар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі