вівторок, 15 серпня 2017 19:14

Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест" зібрав більше 4 тис. людей
62

Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест"
Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест"
Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест"
Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест"
Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест"

12-13 серпня на батьківщині Тараса Шевченка у с. Моринці Звенигородського р-ну на Черкащині вчетверте відбувся фестиваль "Ше.Фест". Зібрав більше 4 тис. людей. Учасники жили здебільшого у наметовому містечку на території села.
Програму розділили на денну, вечірню й нічну.
Вдень діяла "Просвітницька галявина" - відбувались зустрічі із письменниками й музикантами. Літератор Василь Шкляр презентував новий роман "Троща".

На "Дитячій галявині" діяла постійна виставка картин за творчістю Кобзаря, тривали майстер-класи з травоплетення та малюнку від народної майстрині Лесі Колосенко.

В рамках "Художньої галявини" малювали шевченкову Катерину.

- Минулого року малювали Шевченка в образі елвіса Преслі - "Ше Преслі", розповідає художниця Олена Вишневська, - цього року для хлопчика створюємо дівчинку. Щойно доступились, стояли ззаду — радили людям, куди який мазок накласти. Діти, дорослі, бабусі-дідусі — всі малюють.
- Хочемо, щоб наша Катерина всміхалася — щоб у неї доля склалася добре. Буде в неї посмішка української Мони Лізи, - каже художниця Тетяна Слободян.

Вечірня театральна програма відбувалася у моринському палаці культури. Аматорський теарт "Щ.Е.К" поставив власну п'єсу "Чужі сни", в якій порушили тему еміграції української молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ше.Fest" приурочили до 100-річчя українській революції

На великій музичній сцені, яка діяла до півночі, грали гурти "Мрія життя","Сад", "Веремій", "Козак СистемҐ", "Прти течії", "КораЛЛі", Vivienne Mort, Мотор'ролла.

З півночі до 4 ранку музиканти й поети виступали на "Акустичній галявині".

Нинішній "Ше.Fest" приурочели до 100-річчя українській революції. Тому організатори обрали лозунг "Твоя країна! Твоя боротьба!" і цитату з "Кобзаря", яка ілюструвала цьогорічний фестиваль: "За вас правда, за вас слава, І воля святая!"

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест" зібрав більше 4 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі