Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2017 14:34

Дітям в школах розкажуть про сучасне мистецтво

Дітям в школах розкажуть про сучасне мистецтво
Фото - http://cultprostir.ua

Відбувся перший урок з азів сучасного мистецтва для школярів у школі міста Маріуполь на Донеччині. Провела його київська художниця Леся Хоменко. Для уроку розробила спеціальні плакати, які допомагають дітям зорієнтуватися в основних віхах історії сучасного мистецтва. Про це повідомляє Cultprostir.

"Кожен викладач готує теми, близькі йому професійно й особисто, – розповіла координаторка проекту Руслана Козієнко. – Курс більш-менш охоплює найпопулярніші візуальні медіуми сучасного мистецтва. Говоритимемо про зв'язок кіно і повсякденності, партисипативну фотографію, перформанс, роботу з відео і монтажними програмами, роботу з пам'яттю і картами, колаж, нову естетику тощо. Також буде урок малювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор показав воду з пластику

Прагнуть дати дітям і підліткам елементарні інструменти, необхідні для розуміння сучасного мистецтва.
"Зусилля, які витрачаємо на сприйняття художнього образу, також сприяють виробленню суспільно корисних навичок: відкритості до іншої перспективи, готовності долати власні стереотипи та упередження, соціальної чутливості й критичного мислення. Тобто вміння розуміти й осмислювати мистецтво одночасно сприяє розумінню "іншого" та, відповідно, взаєморозумінню й толерантності. Окрім цього, нам також хотілося б навчити дітей дивитися на мистецтво як на засіб осмислення власного досвіду і навколишньої дійсності, а також як на інструмент її трансформації, доступний кожному, а не винятково "великим художникам" чи "геніям", – каже кураторка проекту Леся Кульчинська.

За словами організаторів, Школу запустили у пілотному форматі. Після завершення курсу в маріупольському ліцеї і проведення роботи над помилками планують реалізувати цю програму на базі інших шкіл, якщо буде фінансова можливість.

Ініціатор - Центр візуальної культури. Викладатимуть українські художники і режисери – Леся Хоменко, Євген Самборський, Жанна Кадирова, Саша Протяг, Борис Кашапов, Алевтина Кахідзе, Маша Воротиліна, Оксана Казьміна і Марія Куліковська.

28 вересня у київському "Мистецькому Арсеналі" стартує Фестиваль молодих українських художників. Представлять роботи 67 митців. Тема - "Сьогодні, яке так і не настало".

Зараз ви читаєте новину «Дітям в школах розкажуть про сучасне мистецтво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі