понеділок, 22 січня 2018 12:56

Директорка Інституту книги назвала причину свого звільнення

Директорка Інституту книги назвала причину свого звільнення
Тетяна Терен пішла з посади директора Інституту книги. Фото: detector.media

Очільниця Українського інститут книги Тетяна Терен подала заяву на звільнення з посади.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За словами Терен, протягом півроку існування установи їй довелося займатися організаційними питаннями: оформленням документації, реєстраційними процедурами, пошуком і ремонтом приміщення, закупівлею техніки і меблів, тендерами, пошуком персоналу.

"Більшість тих процедур, тих викликів і тих завдань, через які пройшли перші члени команди Інституту, мали бути вирішені до нас. Якщо Міністерство створює нову державну установу, воно має розуміти, як мінімум, де ця установа буде розміщуватися і в яких умовах працюватимуть її перші працівники", - каже Тетяна Терен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щовересня виходить новий роман Винничука

Крім того, в бюджеті Інституту не передбачили кошти на ремонт та закупівлю техніки. Для цього установа використала гроші, які держава виділила на проект "Цифрова бібліотека".

"Найбільший абсурд системи полягає в тому, що, аби щось зробити, ви постійно маєте обходити або порушувати її правила. Перед вами як директором стоїть вибір – піти на порушення і закупити техніку для Інституту за кошти, передбачені на "Цифрову бібліотеку" (бо ці кошти все одно не вдалося б повністю реалізувати через брак часу), або ж не закуповувати, розуміючи, що наступного року на це ви теж не отримаєте ні копійки. Ми написали лист у Міністерство культури з проханням погодити ці витрати. Й отримали відповідь: це рішення приймає директор установи. І я його прийняла. В Інституті на сьогодні є перші комп'ютери і ноутбуки. Цілком можливо, що під час перевірки буде виявлене нецільове використання коштів, на яке пішов директор", - каже екс-очільниця Інституту книги.

Нового директора установи мають обрати через конкурс Міністерства культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інститут є - приміщення нема: Директор Інституту книги розказала про перші кроки на посаді

Міністерство культури на виконання указу президента запустило в роботу Інститут книги. Завдання інституту полягає в тому, щоб підтримувати авторів, поширювати книжки та знайомити європейське суспільство з українськими книжками, а також це важливий крок у мовній політиці держави. Директор обирається на посаду на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Директорка Інституту книги назвала причину свого звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі