четвер, 15 березня 2018 11:00

Колишніх хворих вважають людьми другого сорту. Головні кінопрем'єри 15 березня

Колишніх хворих вважають людьми другого сорту.  Головні кінопрем'єри 15 березня

15 березня в український прокат вийдуть продовження кінофраншиз "Лара Крофт", "Гномео та Джульєта". Розповідаємо про головні прем'єри тижня.

"Розкрадачка гробниць: Лара Крофт"

CША, Велика Британія, реж. Роар Утхауг

Дочка бізнесмена 21-річна Лара Крофт шукає зниклого 7 років тому батька. Вирушає в експедицію до островів біля берегів Японії, де він виходив на зв'язок востаннє. Корабель, на якому пливе Лара, потрапляє у шторм. Стихія ламає судно навпіл. Дівчина потрапляє на таємничий острів Яматай.

Картина є перезапуском культової серії відеоігор Tomb Raider і 3-м фільмом про Лару Крофт. Попередній з Анджеліною Джолі в головній ролі вийшов 2001 року.

Нове життя франшизі дав норвезький режисер Роар Утхауг. Відомий за фільмом-катастрофою "Хвиля". Лару Крофт зіграла оскароносна шведка Алісія Вікандер. Зйомки проходили в південоафриканському Кейптауні.

"Шукайте жінку"

Франція, реж. Су Абаді

Син емігрантів з Ірану Арман та арабка Лейла - пара закоханих паризьких студентів. Збираються до Нью-Йорку на стажування в ООН. Але їх плани руйнує релігійно налаштований брат дівчини Махмуд. Він категорично забороняє сестрі зустрічатися з Арманом. Закоханий вдягає паранджу та прикидається подругою Лейли. Махмуд, нічого не підозрюючи, підбиває клинця до таємничої незнайомки.

"Шукайте жінку" дебютна кіноробота іранської режисерки Су Абаді. На створення фільму її надихнула історія одного з політичних лідерів Ірану, який перед революцією ховався від поліції в жіночому вбранні.

"Єва"

Франція, Бельгія, реж. Бенуа Жако

Перший роман Бертрана приносить письменникові славу. Видавці чекають на новий рукопис. Літератор не може написати й слова. За натхненням відправляється в тихе місце за містом. Одного разу під час сильної хуртовини він зустрічає спокусливу і загадкову Єву. Одержимий цією фатальною жінкою, він не підозрює, хто вона насправді. В гонитві за славою, він готовий піти на все щоб завершити роман, головною героїнею якого є Єва.

Триллер "Єва" французький режисер Бенуа Жако зняв за мотивами однойменного детектива британця Джеймса Хедлі Чейза 1946 року. 1962-го книгу екранізували вперше. Головну роль зіграла зірка французького кіно Жанна Моро. В новій кіноверсії "Єви" фатальну жінку втілить Ізабель Юппер, її молодого прихильника Гаспар Ульєль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нова Лара Крофт" помилилась з сукнею на прем'єрі фільму

"Земля привидів"

Франція, Канада, реж. Паскаль Ложьє

Французька співачка Мілен Фармер у трилері "Земля привидів" грає матір двох маленьких доньок. Родинна переїздить у будинок, отриманий у спадок від тітки. В першу ніч в оселю вриваються невідомі. Мати відчайдушно захищає дочок від маніяків. 16 років по тому, сестри повертаються в цей дім. І знову переживають жах з далекого дитинства.

"Третя хвиля зомбі"

Ірландія, реж. Девід Фрейн

На землі 6 років вирує жахлива епідемія. Перетворює людей на зомбі-подібних монстрів. Після винайдення ліків уряд намагається повернути заражених до нормального життя. Більшість суспільства не підтримує цю ідею. Вважає колишніх хворих людьми другого сорту. Зомбі організовують терористичний рух аби боротися за свої права.

Фільм зняв ірландський режисер Девід Фрейн. Зйомки відбувалися на батьківщині постановника картини. Зокрема у в'язниці Белфаста.

"Шерлок Гномс"

Велика Британія, США, реж. Джон Стівенсон

Головні герої мультфільму "Гномео і Джульєтта" переїжджають із провінційного містечка до Лондона. Анімаційна картина "Шерлок Гномс" розповість про їхні нові пригоди. На новому місці гноми займаються підготовкою саду до весни. Тим часом по всьому Лондоні таємниче зникають їхні побратими. Заплутану справу довіряють розкрити відомому детективу Шерлок Гномсу. Гномео з друзями беруться йому допомагати.

В 2018 році відбудеться 49 прем'єр українських фільмів. Серед них, історично-біографічна стрічка Олеся Янчука "Таємні щоденники Симона Петлюри" та 3-D мультфільм "Клара" режисера Олександра Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультфільм "Викрадена принцеса" встановив новий рекорд у прокаті

Зараз ви читаєте новину «Колишніх хворих вважають людьми другого сорту. Головні кінопрем'єри 15 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі