Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2015 12:29

Британський нейрохірург Генрі Марш презентуватиме у Львові свою книгу

Британський нейрохірург Генрі Марш презентуватиме у Львові свою книгу

У кінці серпня вийде український переклад книги легендарного нейрохірурга Генрі Марша "Історії про життя, смерть та нейрохірургію".

Цей британець знаний в Україні вже 23 роки. Провів тут десятки надскладних операцій на мозку. Всесвітньо відомий нейрохірург приїде до Львова на Форум видавців. Книга виходить у "Видавництві Старого Лева".

Про Марша знято два фільми. Книгу він присвятив красуні-дружині – Кейт Фокс. У ній багато розповідей, у яких головне – це етика стосунків між лікарем та пацієнтом, гірка правда хвороби і крихка надія на життя. У своїх мемуарах хірург доводить зі своєї практики, що на процес одужання пацієнта впливає безліч деталей - починаючи від інтер`єру палати, закінчуючи душевними бесідами з лікарем.

"Життя нейрохірурга ніколи не буває нудним і може стати надзвичайно успішним, але за це доведеться сплатити високу ціну. Ви не уникнете помилок і навчитесь жити з їх жахливими наслідками. Ця книга розповідає про те, як я намагався знайти золоту середину між потребою відсторонитись та проявом співчуття до хворого – здатністю, без якої хірургічна кар'єра неможлива. Сподіваюсь, що завдяки цій книзі люди зрозуміють, з якими труднощами, скоріше морального, а не фахового характеру, зіштовхуються лікарі", - каже про свою книгу Генрі Марш.

Про українців теж згадує. Дратується через їх непунктуальність, не може змиритися з корумпованістю та бюрократією, але любить цю країну. Генрі з перших хвилин підтримав Революцію гідності, особисто стояв на Майдані.

"Справжній англієць ніколи не буде говорити про свої почуття. Якщо його про них спитають, відбудеться жартами. Але, без сумніву, Генрі Марш закоханий в Україну. Будь-яка книжка на тему української історії чи української сучасності як тільки-но вийде у світ - одразу прочитана ним. На питання британського медичного журналу, як би він витратив подарований мільйон фунтів, Генрі відповів, що половину цих грошей він розділив би між своїми трьома дітьми, а другу віддав би на лікування бійців, поранених на Сході України", – розповідає перекладач книги, український нейрохірург Андрій Мизак.

Зараз ви читаєте новину «Британський нейрохірург Генрі Марш презентуватиме у Львові свою книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі