Ексклюзиви
понеділок, 19 січня 2015 14:21

Берлінський кінофестиваль оголосив всі фільми конкурсної програми

Берлінський кінофестиваль оголосив всі фільми конкурсної програми
Кадр з фільму "Під електричними хмарами"

65-й Берлінський міжнародний кінофестиваль завершив оголошення фільмів, що потрапили в основний конкурс стартує 5 лютого кіноогляду. Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

Програму Берлінале поповнили "Клуб" чилійця Пабло Ларраина, "Подорож Цасуке" японця Хіроюкі Танаки, "Клятвенна незаймана", режисерський дебют італійки Лаури Біспурі, документальний фільм ще одного чилійця Патрісіо Гусмана "Перлинна ґудзик" і фільм румуна Раду Жуде "Браво!".

Крім того, стали відомі дві світові прем'єри, які відбудуться поза конкурсом фестивалю: це нова картина Віма Вендерса "Все буде добре", в якій німецький класик попрацював з Джеймсом Франко, Шарлоттою Генсбур і Рейчел МакАдамс, і "13 хвилин" Олівера Хіршбігеля, знову зняв фільм на батьківщині після англомовної "Діани".

Всього в основному конкурсі 65-го Берлінале, який пройде в столиці Німеччини з 5 по 15 лютого, покажуть 23 фільму, вироблених з урахуванням копродукції 29 країнами. Серед них - нові картини Терренса Маліка, Пітера Грінуея, Вернера Херцога і Джафара Панахі.

В основному конкурсі Берлінале-2015 пройде і світова прем'єра нової україно-російсько стрічки Олексія Германа-молодшого "Під електричними хмарами", знятої за сценарієм поляка Кшиштофа Зануссі.

Зараз ви читаєте новину «Берлінський кінофестиваль оголосив всі фільми конкурсної програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі