четвер, 17 лютого 2011 11:08

Автопортрет Енді Уорхола продали за $ 17 млн (ФОТО)

Автопортрет американського художника Енді Уорхола був проданий на торгах Christie's за 17 мільйонів доларів (10,8 мільйона фунтів стерлінгів), повідомляється на офіційному сайті аукціонного дому. Відзначається, що вартість лота в два рази перевищила його попередню оцінку. Покупець лота побажав залишитися невідомим.

На червоно-білій шовкографії розміром 183 на 183 сантиметри Уорхол зображений з рукою біля рота. Картина зберігалася в приватній колекції починаючи з 1974 року.

Полотно входить в серію з 11 автопортретів, створених Уорхолом в 1967 році. П'ять автопортретів, що входять в цю серію, в даний час зберігаються в різних музеях, зокрема в галереї Тейт у Лондоні і в Музеї сучасного мистецтва в Сан-Франциско.

Іншим топ-лотом минулих торгів стала композиція американського художника Джеффа Кунса "Зимові ведмеді", виконана з дерева. Вона пішла з молотка за 4,7 мільйона доларів.

Картина художника нідерландського походження Віллема де Кунінга, позначена як "Без назви XXVIII", була продана за 4 мільйони доларів.

Торги, на яких були представлені твори повоєнного часу і сучасне мистецтво, відбулися в Лондоні 16 лютого.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Автопортрет Енді Уорхола продали за $ 17 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі