вівторок, 25 лютого 2020 16:24

Яке місто обрали Великою культурною столицею України 2020 року

Яке місто обрали Великою культурною столицею України 2020 року
Для перемоги Маріуполю потрібно було пройти два етапи - технічний відбір і експертний. Фото:depo.ua

Великою культурною столицею України 2020 року на всеукраїнському конкурсі визнали Маріуполь на Донеччині.

Маріуполь випередив у змаганні Львів, Київ, Вінницю, Полтаву і Дніпро, розповів заступник міського голови Олександр Кочурін, передає MRPL.CITY.

Фінальні результати культурного змагання опублікують найближчим часом, але конкурсна таблиця свідчить про перемогу Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цінність українського храму визнали у світі

Організатор конкурсу – Український культурний фонд - державна організація, спрямована на підтримку культурних ініціатив у різних регіонах нашої країни.

"Цього року фонд уперше оголосив дві нові номінації: "Велика культурна столиця" і "Мала культурна столиця України". У номінації "Велика столиця" змагалися міста з населенням понад 100 тисяч осіб - Маріуполь також був в їх числі", - пояснив Кочурін.

За його словами, для участі в конкурсі місту необхідно було викласти свій план найближчих заходів і подій, які могли б привабити туристів до Маріуполя й України.

"Ми запропонували свою ідею, в основі якої була концепція "Діалог мовою мистецтва". Виходячи з неї, ми надали свій перелік подій, який плануємо на 2020 рік", - зазначив Кочурін.

Для перемоги Маріуполю потрібно було пройти два етапи - технічний відбір і експертний, який є фінальним. З 500 можливих балів місто набрало 448, що є найбільшим показником у конкурсі.

За задумом міської влади, 2020 рік у Маріуполі обіцяє стати яскравим, насиченим і багатим на фестивалі та культурні заходи.

Тривалий час південноіталійська Матера асоціювалося з бідністю й забуттям. Нині ж культурна столиця Європи-2019 дивує старою історією й новими ідеями, а туристів запрошують до "абсолютно унікального" міста.

Зараз ви читаєте новину «Яке місто обрали Великою культурною столицею України 2020 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі