неділя, 18 жовтня 2020 00:45

4-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив програму

Автор: facebook.com
  У документальному фільмі "Вторгнення на Байконур" дослідник Дмитро Громов та оператор Ангел Ангелов перетинають 50 км пустелі, щоб нелегально потрапити до ангарів Байконуру, які перебувають під охороною російських військових. Там розташований законсервований космічний корабель, а десь поруч планується запуск ракети. Світова прем’єра стрічки відбудеться на фестивалі Kharkiv MeetDocs
У документальному фільмі "Вторгнення на Байконур" дослідник Дмитро Громов та оператор Ангел Ангелов перетинають 50 км пустелі, щоб нелегально потрапити до ангарів Байконуру, які перебувають під охороною російських військових. Там розташований законсервований космічний корабель, а десь поруч планується запуск ракети. Світова прем’єра стрічки відбудеться на фестивалі Kharkiv MeetDocs

25 повнометражних і 47 короткометражних фільмів буде представлено на цьогорічному Міжнародному кінофестивалі Kharkiv MeetDocs. Триватиме з 26 до 31 жовтня. Серед стрічок - 2 світові прем'єри, 4 українські й 8 харківських.

Захід відбудеться у змішаному форматі. Онлайн-частина пройде з 26 до 29 жовтня. Офлайн-частина - з 29 до 31 жовтня в Харкові.

Фільмом-відкриттям 29 жовтня буде "Атлантида" Валентина Васяновича, яку висунули на здобуття премії "Оскар" від України. Розповідає про Донбас після закінчення війни з Росією. Драму представлять сам режисер і виконавці головних ролей Андрій Римарук, Людмила Білека та Василь Антоняк. Також Васянович проведе напередодні public talk для харків'ян.

Вперше за підтримки Українського культурного фонду в онлайн-форматі пройде Національний конкурс повнометражних документальних фільмів, вироблених в Україні або в копродукції. Кожна робота буде доступна для перегляду дві доби.

Переможця визначить журі у складі режисерки й драматургині Наталки Ворожбит, режисера Сергія Буковського та кіноменеджерки, членкині Ради з державної підтримки кінематографії Людмили Горделадзе.

Також буде визначений володар призу глядацьких симпатій.

Учасники Національного конкурсу:

"Зарваниця", реж. Ярема Малащук і Роман Хімей, 2019;

"Поїзд Київ-Війна", реж. Корній Грицюк, 2020;

"Вторгнення на Байконур", реж. Ангел Ангелов, 2020, світова прем'єра;

"Бєс", реж. Єгор Трояновський, 2020;

Not Alone, реж. Сніжана Гусаревич, 2020, світова прем'єра;

War Note, реж. Роман Любий, 2020.

За підтримки УКФ також відбудеться вдруге конкурс дитячого соціального відео та конкурс українського короткометражного незалежного кіно "Бардак".

Позаконкурсна програма документальних фільмів:

"Будинок", реж. Тетяна Кононенко, Матільда Местер, Німеччина, Україна, 2019;

"Для Сами", реж. Ваад аль-Катеб, Великобританія, Сирія, 2019;

"Земля блакитна, ніби апельсин", реж. Ірина Цілик, Україна, Литва, 2020;

"В.Сильвестров", реж. Сергій Буковський, Україна, 2019;

"Гаражанє", реж. Наталія Єфімкіна, Німеччина, 2020;

"У пошуках Саллі", реж. Тамара Давіт, Канада, 2020;

"Для когось іншого", реж. Свен Блюм, Швеція, 2020;

"Коли осяде пил", реж. Джон Аппел, Нідерланди, 2019.

Фільмом-закриттям стане антиутопія "Номери" Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва. Розповідає про ув'язнене суспільство, що намагається побороти страхи й отримати свободу. Сеітаблаєв проведе творчу зустріч і розкаже про поєднання режисерської й акторської професії.

Також до ігрової секції MeetNonDocs увійшли картини "Забуті" Дар'ї Онищенко та "Парфенон" Мантаса Кведаравічуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Атлантида" показав життя в Україні за п'ять років

Kharkiv MeetDocs - це міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, який фокусується на культурі, проблемах та повсякденному житті східних областей України. Цього року відбудеться вчетверте.

Зараз ви читаєте новину «4-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі