вівторок, 21 серпня 2018 14:13

27 зірок і 13 тис. глядачів на стадіоні - як до Дня Незалежності "запалювали" у Львові"
26

Музичний продюсер Руслан Квінта
Фото: Ірина Левицька
Співак Павло Табаков
Організатори проекту
Учасники проекту - гурт "Пацики з Франека"
Учасниця проекту JULINOZA

До 27 річниці незалежності України відбувся концерт у рамках масштабного проекту "Українська пісня / Ukrainian Song Project". На "Арені Львів" виступили 27 популярних українських артистів. Серед них: "Воплі Відоплясова", Pianoбой, Олександр Пономарьов, Злата Огнєвіч, О.Torvald, Alyosha, MELOVIN, Tayanna, DILEMMA, Kadnay, Павло Табаков, Sonya Kay, Артем Пивоваров, Ivan NAVI.

Іноземними хедлайнерами 7-годинного музичного дійства став відомий польський рок-гурт CHEMIA, засновником і гітаристом якого є колишній очільник Укрзалізниці Войцех Бальчун. Спеціально та екслюзивно для "Української пісні 2018" поляки підготували та виконали одну пісню українською – "Герой".

Заради такого дійства на стадіоні зібралося 13 тис. глядачів, а артисти виступали на 52-метровій сцені. Концерт тривав 7 годин.

Разом із запрошеними зірками української сцени виступали також молоді колективи і виконавці, які перед тим пройшли спеціальний відбір - із понад 300 заявок запросили лише 10. Це TOLO4NYI, PATSYKI Z FRANEKA, PANCHYSHYN, LUMIERE, JULINOZA, Anna PETRAsh, RULADA, Secret Forest та Erômin. Їх обирала експертна рада у такому складі: музичний продюсер Руслан Квінта, музичний продюсер телеканалу "Україна" Геннадій Вітер, композитор Михайло Некрасов, засновник лейблу "Контрамарка", виконавчий директор "Української пісні 2018" Олександр Порядченко, продюсер каналу М2 Роман Муха, головний редактор онлайн-журналу Karabas Live Ігор Панасов, а також співзасновник, співорганізатор і генеральний продюсер "Українська пісня / Ukrainian Song Project" Тарас Курчик. До вибору долучилися також інтернет-користувачі.

"Вважаю, вибрали найдостойніших. Для мене у відборі був важливим музичний смак учасника, професійні якості та повне розуміння того, що відбувається в його житті, пов'язане з музикою, і як він це за допомогою музики відчуває. Українська музика стає дедалі якіснішою завдяки конкурентоздатності. З'являється усе більше українських виконавців", – коментує музичний продюсер Руслан Квінта.

Серед фіналістів - колишні учасники нацвідбору на Євробачення.

"Пісню, яку співали на цій сцени, виконували також на сцені нацвідбору. Спеціально переклали з англійської українською, - говорить солістка гурту JULINOZA. – Нам говорили тоді судді, що ця пісня не для таких сцен, але вважаю, що популярна музика може бути і авангардною, слухачі добре сприймають щось нове усупереч переконанням, що ні".

Співак Павло Табаков брав також участь у Нацвідборі 2011-го.

"Молоді колективи мають більше доступу до інформації. Якщо викладаєш трек, то можеш його порівняти з тисячею інших треків, які випустили інші виконавці за кордоном у цього дня. Так можна слідкувати за тенденціями", – каже Павло Табаков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-символи української сцени стали комедійними актрисами

А 31-річний гурт "Воплі Відоплясова" представив на сцені нову пісню "Кобіта".

"Було дуже хвилююче, але слухачі її дуже тепло сприйняли і це тішить. А Україні у її день народження бажаю справжньої незалеженості. Кожному з нас - незалежності особистої: у думках, виборі. Аби поза будь-якими впливами любити батьківщину і робити для неї усе позитивне та необхідне", – говорить соліст гурту Олег Скрипка.

Концерт у записі транслюватимуть 24 серпня по телебаченню на ТРК "Україна". Наступного року цей проект відбудеться 17 серпня.

Популярна українська телеведуча Маша Єфросиніна прокоментувала участь Оксани Марченко у проекті "Танці з зірками".

Зараз ви читаєте новину «27 зірок і 13 тис. глядачів на стадіоні - як до Дня Незалежності "запалювали" у Львові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі