середа, 23 серпня 2017 21:45

14-річна режисерка зняла фільм про Мар'їнку

14-річна режисерка зняла фільм про Мар'їнку
У містах Донецької та Луганської областей пройдуть покази найкращих документальних стрічок міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86" Фото: Kino-Teatr.ua

З 31 серпня по 10 вересня у містах Донецької та Луганської областей пройдуть покази найкращих документальних стрічок міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86". Частину робіт приїдуть представляти самі режисери та герої фільмів.

Програма "86: Післямови" складається з короткометражок учасників кіномайстерні MyStreetFilms, яку 3 роки проводять у межах міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86". Молодим режисерам пропонують зняти історію зі своєї вулиці. Цього разу майстерня була присвячена Донеччині та Луганщині. До кінозбірки увійшли 12 документальних стрічок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві покажуть австрійську збірку короткометражок про метро

"Один наш учасник - Валерій Пузік - їздив знімати стоматологічну бригаду на фронті. Він сам був добровольцем на війні кілька років тому і почувався досить безпечно, хоч звісно ми хвилювалися. Нашу наймолодшу режисерку звати Руся Амбросімова. Це 14-річна дівчинка з Мар'їнки - фактично, передмістя Донецька. Кожного разу мені страшно вмикати новини і чути про чергові обстріли її рідного міста. Загалом же наша мета - аби тепер ці фільми про схід мали змогу побачити самі мешканці Донеччини та Луганщини. Адже тут саме їхні земляки, сусіди, друзі розповідають про рідний регіон, показують рідне середовища своїми очима", - розповідає продюсерка MyStreetFilms-Рубіж та директорка фестивалю 86 Надія Парфан.

У програмі "86: Післямови" також будуть і фильми, які в різні роки демонструвалися на фестивалі 86. Серед них - фільми про Чорнобиль "Чорнобильські бабусі" та "Російський дятел", "Від станції до станції" і "Усі ці безсонні ночі". Фільм "Російський дятел" приїде презентувати Федір Александрович - головний герой та художник-постановник стрічки.

Вхід на всі покази - вільний.

"Ти не додивишся до кінця" - це теглайн альманаху "Український експеримент". Його презентували в кінотеатрі "Жовтень". Альманах складається з 5 фільмів. Кожен з них був у програмі фестивалю кіно "86".

Зараз ви читаєте новину «14-річна режисерка зняла фільм про Мар'їнку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі