Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2007 15:16

Знайшли вкрадені картини Пікассо

Украдені півроку тому у Франції картини іспанського художника Пабло Пікассо знайшлися. Їх викрали в онуки художника в Парижі. Ці дві роботи разом оцінюють у 50 млн євро.

На портреті "Майя з лялькою" 1938 року зображена донька художника Майя. На другому полотні "Портрет Жаклін" 1954 року — друга дружина Пікассо Жаклін. Продати викрадені твори зловмисники не змогли через їхню популярність.

Поліція кілька тижнів стежила за квартирою підозрюваних. Потім там провели обшук. Картини виявили одразу. Пошкоджень на полотнах не було. Імена викрадачів на час слідства не розголошують. Але відомо, що квартира розташована в престижному 16-му окрузі Парижа. Разом із господарем затримали ще двох співучасників.

Пабло Пікассо народився 1881 року в Іспанії. З 1909-го жив у Франції, де і помер 1973 року. Найбільше картин художника зберігається в Парижі. У Паризькому музеї Пікассо, відкритому 1985-го, виставлено близько двохсот його полотен.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли вкрадені картини Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути