вівторок, 18 грудня 2018 06:15

Злодія на прізвисько Кабан зіграв Василь Вірастюк

Автор: www.planetakino.ua
  Богатир Василь Вірастюк у комедії "Пригоди S Миколая" грає злодія на прізвисько Кабан. Намагається вдертися в будинок, у якому залишилися діти без нагляду
Богатир Василь Вірастюк у комедії "Пригоди S Миколая" грає злодія на прізвисько Кабан. Намагається вдертися в будинок, у якому залишилися діти без нагляду

— Спочатку злякався, бо грати святого відповідально. З цим не жартують, — каже актор 66-річний Григорій Боковенко. Знявся у сімейній комедії "Пригоди S Миколая". У прокаті йде з 13 грудня.

— Подумав про українських дітей. У нашій країні живуть 144 національності. Потрібен образ, який всіх об'єднає. Це якраз Святий Миколай.

Батько двох дітей втратив роботу. Родина переїжджає в карпатське село. Чоловік починає ремонтувати стару хату. На нього падає драбина, травмує руку. З дружиною їдуть у місто до лікаря. 14-річна донька і 9-річний син залишаються самі. В цей час до них пробирається грабіжник в костюмі Святого Миколая, за сюжетом.

Головного злодія на прі­звисько Кабан зіграв богатир 44-річний Василь Вірастюк. У фільмі його герой співає.

— Люблю музику ще зі шкільного хору. Це моє захоплення. Пісню записав швидко — вистачило послухати мелодію та тричі прочитати текст, — розповідає Вірастюк. — Мій герой — людина з непростою долею. У нього було складне дитинство, з 15 років потрапляв у тюрми. Підступний, хитрий, але насправді добрий. І наприкінці фільму він змінюється, сам здається поліції.

Роль матері й модної блогерки зіграла телеведуча 39-річна Марія Єфросиніна. Її чоловіка — польський актор Пшемислав Ципріанський, 37 років. Усі сцени грав українською. Дітей утілили Максим Лучак та Іванка Бородай.

Для режисера 47-річного Семена Горова це дебютний повнометражний фільм. До цього знімав телевізійні мюзикли "Вечори на хуторі біля Диканьки", "Попелюшка", "Пригоди Вєрки Сердючки".

— У нас є три пісні, які виконують герої — злодій Кабан, хлопчик Артем, Святий Миколай. Хотів більше музики. Але це було дорого. Музику до стрічки спеціально написав композитор Юрій Гром. Саундтреком стала пісня "Для них" гурту "Oторвальд", — розповідає Семен Горов. — Для мене це фільм про те, що мало вірити в чудо і мати бажання. Треба не чекати, а щось робити. І що родина — це головне, інше не таке важливе. Наш герой — хлопчик Артем, хоче від Миколая не солодощів і подарунків. А щоб його батьки не сварилися.

— Стрічка "Пригоди S Миколая" нагадує американську "Один удома", — каже кінокритик Олександр Гусєв, 39 років.

— Але персонажі якісь неживі. Ні в що не віриш. Чоловік втрачає роботу, переїжджає в закинутий будинок, де висить павутина і забиті вікна. Навіщо туди лізе грабіжник, якщо будинок стоїть начебто пустий. Батьки кидають своїх дітей, кудись їдуть. Жодного разу не телефонують їм. В американському фільмі хлопчик одразу включається, говорить: "Це мій будинок, я його захищатиму". А тут підлітки довірливі. Пускають злодія. Потім грабіжник з'їв шоколадку й одразу став добрим. А суддя йому дає 100 годин виправних робіт, хоча він рецидивіст. Але варто відзначити, що фільм якісно знятий, картинка гарна.

Стрічку знімали на гірськолижному курорті Драгобрат на Закарпатті, в Ясенях на Івано-Франківщині та в музеї Пирогів Київської області.

Бюджет фільму "Пригоди S Миколая" становить 37,7 млн грн, державна частка — майже 23 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Злодія на прізвисько Кабан зіграв Василь Вірастюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути