пʼятниця, 23 лютого 2018 00:20

Жінка вирішила помститися вбивцям чоловіка і сина

Жінка вирішила помститися вбивцям чоловіка і сина
Фільм "На межі" отримав американську кінопремію "Золотий глобус". Фото: viff.org

Жителька німецького Гамбурга Катерина заміжня за турком. Її чоловік і 5-річний син гинуть під час теракту, влаштованому нео­нацистами. Через брак доказів суд виправдовує злочинців. Катерина вирішує помститися вбивцям її сім'ї, за сюжетом драми "На межі". Фільм зняв німецький режисер турецького походження Фатіх Акін, 44 роки. Із 22 лютого стрічку показують в українському прокаті.

— Усі картини Фатіха Акіна пов'язані з життям турецької громади в Німеччині, — розповідає кінокритик 44-річний Андрій Алферов. — Режисер заробив ім'я стрічкою "Головою об стіну". Там герої тікають від своєї турецької ідентичності, щоб адаптуватися в німецькому суспільстві. У картині "На межі" турків не просто утискають, їх починають знищувати. Так Акін показує, що джерелом тероризму у світі є не лише мусульмани.

Фільм "На межі" отримав американську кінопремію "Золотий глобус" як "найкращий фільм іноземною мовою".

— Перемога продиктована гострими соціальними проблемами, що підіймає режисер, — продовжує Алферов. — Це зростання кількості біженців у Європі, боротьба жінок за свої права. Головна героїня стикається з бюрократією, тому вирішує самостійно вершити правосуддя. Навіть у такій розвиненій країні, як Німеччина, не все працює належним чином.

Головну роль у стрічці зіграла німецька акторка 41-річна Діане Крюґер. Останні 15 років працює в Голлівуді. За роль у фільмі "На межі" отримала нагороду на Каннському кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «Жінка вирішила помститися вбивцям чоловіка і сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути