четвер, 01 листопада 2007 16:59

Вєрка Сердючка зіграла Катерину II

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Андрій Данилко (праворуч) в образі Вєрки Сердючки та актриса Інна Білоконь в образі його мами ідуть із гримерки на знімальний майданчик кіностудії імені Довженка
Андрій Данилко (праворуч) в образі Вєрки Сердючки та актриса Інна Білоконь в образі його мами ідуть із гримерки на знімальний майданчик кіностудії імені Довженка

"Мама, шухер!" — голосно кричить Вєрка Сердючка, вибігаючи в коридор зі знімального майданчика на кіностудії імені Довженка. Телеканал "Інтер" знімає в павільйоні новорічний вогник "Ніч у музеї". 34-річний Андрій Данилко, який виступає в образі Вєрки Сердючки, грає музейний експонат, який новорічної ночі оживає і краде царську корону. Сердючку ловить студент Вася Васильков — актор студії "95 квартал" Володимир Зеленський, 29 років.

— Мого Васю відправляють чергувати в музеї, — розповідає "ГПУ" Зеленський. — Він навчається на трійки й не розбирається в мистецтві. Але має стежити, щоб із музею нічого не зникло.

Зйомки затримують на півтори години, бо Андрій Данилко не приїхав вчасно. Він одягається в гримерній N1.

— Штанишки мы долго что-то одеваем, — тихо бубнить під ніс одна з асистенток режисера. — Снимать давно пора.

Андрій Данилко та акторка Інна Білоконь, яка грає маму Сердючки, перевдяглися привидами. На них — білі балахони з тюллю, під якими — спортивні костюми. Балахон Данилка на ходу підшивають спереду білими нитками.

— Зачем это снимать? — невдоволено відвертається Данилко.

Рукою він підтримує на голові циліндр. Очі Сердючки густо нафарбовані синіми тінями, на губах червона помада.

— Ничего не потекло? — оглядає обличчя Данилка стиліст Марина Борщевська. — Хотя что может на таком холоде потечь? — додає, хукаючи на замерзлі руки.

Ничего не потекло?

У павільйоні прохолодно, знімальна група вбрана в зимові куртки. У Данилка з рота йде пара. Він приміряє корону, заплющивши очі.

— Корона з жерсті, — розповідає "ГПУ" художник Євген Пітєнін, 57 років. — Спочатку хотіли зробити м"яку царську шапку. Як у царя з фільму "Іван Васильович змінює професію". Але я наполіг на металевій короні із зубцями. Розшили її блискітками — здалеку вони схожі на коштовне каміння.

— Вы кто? — питає Сердючку Зеленський.

— Я — Екатерина Вторая! — відповідає Вєрка.

— А почему вторая? — дивується наглядач.

— Потому что сербы первые, — пояснює Сердючка.

Має на увазі "Євробачення-2007", де програла сербській учасниці Марії Шеріфович. Вєрка ховається за металеві ґратчасті двері й додає:

— Мне президент после "Евровидения" орден обещал. Бегу к нему сейчас.

Після "Євробачення" ходили чутки, що президент обіцяв нагородити Андрія Данилка званням "Герой України". Але в секретаріаті спростовують їх.  

У дверях Данилко зачіпляється краєм балахона за решітку. Насупившись, із силою смикає вбрання.

— Сейчас двери поломают, — хитає головою один із постановників. — Они и так еле держатся.

Андрій Данилко знімався два дні. Разом із ним у "вогнику" беруть участь співаки Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Наталя Могилевська, Володимир Гришко, Борис Моїсеєв, Микола Басков, Лоліта. Моїсеєв гратиме царя, решта росіян — самих себе. Пономарьов і Могилевська перетворяться на вампірів. Гришко стане Кощієм Безсмертним. Ані Лорак зіграє наречену.

Зараз ви читаєте новину «Вєрка Сердючка зіграла Катерину II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути