Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 16:29

Викрали картини вартістю мільйон євро

5 серпня п"ятеро злочинців у масках ввірвалися до Музею образотворчого мистецтва імені Жюля Шере, що в центрі міста Ніцца на півдні Франції. Погрожуючи зброєю, зняли зі стін і винесли чотири картини. Це полотна "Алегорія води" й "Алегорія землі" фламандського живописця XVI ст. Яна Брейгеля, картина британського імпресіоніста Альфреда Сіслея "Тополина алея в Морі" і полотно французького імпресіоніста Клода Моне "Скелі біля Дьєппа". Вартість полотен — мільйон євро. Під час пограбування в галереї було шестеро відвідувачів і кілька працівників. Утікали злочинці на автомобілі та мотоциклі. Все сталося так швидко, що співробітники музею не встигли викликати охорону. Злочинці знали, які саме картини необхідно брати. Міліція припускає, що крадіжку замовили. Тому полотна знайти буде складніше.

21 вересня 1998 року з цього ж музею викрали картини Клода Моне й Альфреда Сіслея. За тиждень непошкоджені твори мистецтва знайшли на судні, яке стояло в місцевому доку.

Зараз ви читаєте новину «Викрали картини вартістю мільйон євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути