Ексклюзиви
середа, 13 лютого 2008 14:06

"В Україні всі схиблені на моді та гламурі"

  Фотограф Юрґен Теллер змушував супермоделей качатися по землі на околицях Києва
Фотограф Юрґен Теллер змушував супермоделей качатися по землі на околицях Києва

У нью-йоркській галереї "Легман Маупін Ґелері" 7 лютого відкрилася виставка "Україна" німецького фотографа Юрґена Теллера, 44 роки. Навесні 2007-го до України його запросив директор київського "Пінчук Арт Центру" Пітер Дорошенко, 45 років. Теллер працював тут два місяці, а відзняті фото представив в Українському павільйоні на найбільшому в світі фестивалі сучасного мистецтва — Венеціанському Бієнале.

На фото Теллера — київські вулиці, звичайні перехожі та відомі моделі, яких митець фотографував напівроздягненими у "спальних" районах столиці та в Гідропарку.

— Своїми роботами я хотів показати, як дико у вашій країні поєднуються бідність і багатство, — розповідає Юрґен Теллер. — Мене вразило, що в Києві купа дорогих ресторанів, поряд із якими тиняються бомжі. А біля дорогої машини може стояти якась розвалюха. Щоб показати на фото цей контраст, я привіз на вбиту Троєщину, у брутальний "спальний" район дорогих моделей у дорогих костюмах і змусив їх качатися по землі. Оце було видовище!

Нідерландську супермодель Лару Стоун, 24 роки, фотографували в яскраво-рожевій шубі на голе тіло, бежевих капронових колготках та помаранчевих рукавичках. Лара качалася по землі. 16-річна москвичка Ірина Кулікова вже працювала з торговими марками "Прада" та "Шанель". На зйомки приїхала з мамою Ларисою. На одній з фотографій напівроздягнена Іра лежить на столі, позаду сидить мама — спостерігає.

Я привіз у брутальний "спальний" район дорогих моделей

Окрім цих фото, на нью-йоркській виставці представили нові роботи автора, зроблені в Дніпропетровську, знімки для рекламних кампаній дизайнерів Вів"єн Вествуд та Марка Джейкобса, фото Вікторії Бекхем, співачки Бьорк, дітей і друзів митця.

— Ці фото вирішив включити в експозицію, бо в Україні всі схиблені на моді та гламурі, — пояснює Теллер. — У вас всюди ці ультрасучасні плазмові екрани: в метро, в ресторанах, аеропортах, готелях. Там постійно показують світові подіуми моди. Навіть у Лондоні цих екранів менше.

Сучасними цифровими фотоапаратами Юрґен Теллер не користується, фотографує на плівковий.

— Цифровик занадто складний для мене, — жартує. — Цифрові фото не передають життя та всіх емоцій, люди на них несправжні.

Юрґен Теллер народився в Німеччині, вже понад 20 років живе та працює в Лондоні. Він належить до п"ятірки найкращих фотографів світу. Теллер зробив обкладинки для дисків Елтона Джона та Бьорк, працював із актором Арнольдом Шварценеґґером, вокалістом гурту "Нірвана" Куртом Кобейном, супермоделлю Кейт Мосс.

Виставка триватиме до 16 березня.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні всі схиблені на моді та гламурі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути