середа, 13 лютого 2008 14:04

В Україні діє новий літературний сайт

Літературний сайт "Літакцент" стартував іще 21 листопада 2007 року за адресою www.litakcent.com. Минулої п"ятниці у столичній книгарні "Є", що на вулиці Лисенка, 3, відбулася його презентація.

— Справжня літературна критика просто зникла з періодичних видань, і ми взялися це виправити, — каже головний редактор сайту літературознавець Володимир Панченко, 53 роки.

На сайті є 12 рубрик. Найбільш відвідувані — "візаві" та "дискусійне поле". Переважають рецензії. Панченко нарікає, що матеріали старших, уже визнаних, літературних критиків рідко стають предметом обговорення. Друга проблема — мало представлені регіони України:

— Найбільше матеріалів маємо із Центральної України і зовсім не знаємо, що відбувається в Одесі, Рівному, Черкасах. Тому створили рубрику "літературні мандрівки".

На сайті друкуються літературознавці — Максим Стріха, Ярослав Поліщук, Кость Москалець, Ганна Біла та інші.

— Єдине, я боюся, щоб ця творчість не пропала, тому хочу випускати збірник кращих статей або якось їх архівувати, — каже почесний президент Києво-Могилянської академії В"ячеслав Брюховецький, 60 років.

— Це перший літературознавчий сайт, — зауважує головний редактор видавництва "Факт" Леонід Фінкельштейн. — На "Літакценті" працює фокус-група, яка обговорює матеріали та літературні твори, а не перед дівчатами випендрюється.

Редакція з дописувачами співпрацює на гонорарній основі: за 1000 знаків автор отримує 40 грн. "Літакцент" існує за кошти спонсорів.

— Це не комерційний проект, на сайті зовсім не буде реклами, — запевняє Володимир Панченко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні діє новий літературний сайт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути