Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 07:00

В Авдіївці показали фільм про українських добровольців

В Авдіївці показали фільм про українських добровольців
На фестивалі кіно у Авдіївці влаштували по три покази фільмів на день. Фото - Facebook

— На околицях міста не припиняються бойові дії. А ми в покинутій школі показуємо нові українські фільми, — розповідає Олена Чередниченко, 29 років. В Авдіївці на Донеччині організувала Фестиваль сучасного українського кіно. Тривав 1–4 квітня.

— Хоча б на декілька днів місцеві відволікалися від жаху війни. Для дітей зробили денні сеанси. Показали фентезі Юрія Ковальова "Сторожова застава", мюзикл "Трубач" Анатолія Матешка, мультфільми "Микита Кожум'яка", "Моя країна — Україна", — продовжує Олена Чередниченко. — З обіду йдуть документалки — "Будинок "Слово" про репресовану в 1930-х українську інтелігенцію. "Моя війна. Два життя Василя Сліпака" — про зірку Паризької опери, який пішов добровольцем на Донбас і загинув від снайперської кулі.

Представляє стрічки актор дніпровського театру "Віримо!" 38-річний Олег Шульга. Зіграв одну з головних ролей в історичному бойовику "Червоний" про повстання у таборі ГУЛАГу.

— Спершу прийшли кілька десятків глядачів. Дізналися про показ "Червоного" з інтернету, — розповідає Олег Шульга. — Розповіли знайомим. Тож повторили сеанс після комедії "Дзідзьо. Контрабас". Думав, збереться випадкова публіка. Готувався й до негативу в залі. Глядачі виявилися небайдужі, зацікавлені. Питали про місця зйомок. Один зауважив, що петлички у МДБшників неправильного кольору. Багато хто приходив щодня. Скучили за кіно на великому екрані. Як театральний актор знаю: постійний глядач у театрі дорого коштує.

Кінофестиваль в Авдіївці — четвертий із проекту "Українське кіно на Донбасі". Наступні планують провести у містах "сірої зони" — Попасній і Золотому на Луганщині, в Мар'їнці на ­Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «В Авдіївці показали фільм про українських добровольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути