Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 17:53

В Америці бум на стрічки про супергероїв

Автор: фото: reuters/Steve Marcus
  Акторка 43-річна Сара Джесіка Паркер, яка зіграла головну роль у телесеріалі ”Секс у великому місті”, на ”ШоВест” отримала нагороду ”Авангард”. ”Джесіка  стала іконою телебачення, кіно та моди. Вона має фанів у всьому світі. Ми дали Паркер нагороду саме з
Акторка 43-річна Сара Джесіка Паркер, яка зіграла головну роль у телесеріалі ”Секс у великому місті”, на ”ШоВест” отримала нагороду ”Авангард”. ”Джесіка стала іконою телебачення, кіно та моди. Вона має фанів у всьому світі. Ми дали Паркер нагороду саме з

34 кіновиставка "ШоВест" відбулася минулого тижня в американському місті Лас-Вегасі. Це великий кіноринок, де режисери презентують трейлери — відеоролики із найбільш видовищними сценами нових фільмів. Так вони намагаються прорекламувати майбутні стрічки та продати права на їх показ дистриб"юторам. Найгучнішою прем"єрою 2008-го став показ перших кадрів анімаційного мультфільму "Зоряні війни: війна клонів" американського режисера Джорджа Лукаса, 63 роки.

Його створено за мотивами однойменного фільму, перша серія якого була екранізована 1977 року. Остання частина стрічки вийшла 2005-го. За цей час продюсерська компанія "Лукасфільм" заробила на фільмі $9 млрд.

— Спочатку покажемо "Війну клонів" у кінотеатрах, — розказує режисер. — Прем"єра запланована на 15 серпня 2008 року. Восени розіб"ємо мультик на частини й запустимо на телебаченні декілька півгодинних серій. Нині створюємо й анімаційний серіал за мотивами "Зоряних війн". Його загальна тривалість буде майже 100 годин. Вже готові 30 серій.

Під час виставки також нагороджували "акул кінематографа". "Режисером року" став британець Крістофер Нолан, який на "ШоВест" презентував трейлер фільму про Бетмена "Темний лицар". Найкращим актором визнали Роберта Дауні-молодшого, який зіграв роль супергероя з коміксів 1960-х у пригодницькому трилері "Залізна людина" Джона Фавро. У світовий прокат стрічка вийде 2 травня.

— Цього року в Штатах бум пригодницьких фентезі та комедій, — каже голова американської асоціації кіноіндустрії Ден Ґлікмен.

2007-го в американський прокат вийшло 600 фільмів — на сотню більше, ніж позаторік.

Зараз ви читаєте новину «В Америці бум на стрічки про супергероїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути