понеділок, 16 квітня 2007 17:44

Юрієві Рибчинському пообіцяли пляшку горілки

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Конкурсантки намагалися звабити поета-пісняра Юрія Рибчинського, який входив до журі
Конкурсантки намагалися звабити поета-пісняра Юрія Рибчинського, який входив до журі

23 травня в московському клубі "Метелица" відбиратимуть співаків для виступу на пісенному конкурсі "Нова хвиля" в Юрмалі.

Від України поїдуть десять учасників. Їх визначили цієї суботи в столичному клубі "Арена" поет-пісняр Юрій Рибчинський, продюсери Дмитро Клімашенко, Євген Орлов, режисер Олександр Ревзін та генеральний директор "Нової хвилі" Олександр Румянцев.

— Перед цим ми прослухали сім тисяч фонограм, — розказує Рибчинський. — Лишили кілька сотень.

Почався відбір об 11 годині на четвертому поверсі клубу. У залу забігла Тіна Кароль, яка 2005-го на "Новій хвилі" отримала від Алли Пугачової приз $50 тис.

— Удачі всім, — сказала і відразу вийшла.

Олександр Румянцев оголошував конкурсантів.

— Поете на русском? — запитав у Владислава Левицького, бо хлопець співав українською.

— Так. А ви розмовляєте українською? — запитав Владислав.

— Так, авжеж, отож, — оторопів від такого нахабства Румянцев, але на українську не перейшов. Часто переривав виступи після перших слів:

— Співайте одразу фінальний куплет! У нас мало часу.

Прослухали сім тисяч фонограм

Найбільше пісень було на слова Юрія Рибчинського.

— Рибчинський що, один поет в Україні? — обурювався Румянцев. — Сьогодні якийсь творчий вечір Юрія або хіт-парад його пісень?

Коли третя поспіль дівчина заспівала "Сімплі зе бест" Тіни Тьорнер, Рибчинський зняв піджак і артистично почав ним розмахувати над головою. А Румянцев зауважив:

— Тіна Тьорнер сьогодні на другому місці після Рибчинського. Конкурсанти вибирають пісні англійською, це їм мінус. Треба російська або українська.

Співачку Владу з Харкова вигнали з "Арени", бо вона замість фонограми з музикою принесла диск із записом свого голосу. А вживу виконати нічого не змогла.

— Проте невдалих вокалістів сьогодні не було, — сказав Євген Орлов, коли вечором оголошував результати. — Я був на пітерському та білоруському відборах. Вони на кілька рівнів слабші. Україна має талановитих співаків, тому відбирати було дуже складно.

Потім Юрій Рибчинський співав, затягуючись сигаретою, власну пісню "Барбара". А Румянцев підкликав до себе конкурсантів і давав їм поради.

— Тобі треба схуднути на три кілограми, — сказав Ользі Шандрик.— А ти — бігом у тренажерний зал, — гримнув на хлопця з дуету "Барселона". — 22 травня щоб у кожного була цілісна програма!

— 22 травня в мене день народження! — зауважує Рибчинський.

— Значить, 22 травня, щоб у кожного була програма і пляшка для Рибчинського, — уточнив Румянцев.

Дмитро Клімашенко просуває Тетяну Решетняк

Від України на "Нову хвилю" хочуть потрапити фіналісти телепроекту "Шанс" Тетяна Брянцева, Інна Олійник та Владислав Левицький. Ще Ганна Коханчик, яка 2005-го змагалася за участь у "Євробаченні", але програла Тіні Кароль. Відібрали Наталю Волкову, яка в березні цього року зайняла друге місце на пісенному конкурсі "Ейлат" у Ізраїлі. Хоче на "Нову хвилю" Юлія Войс, яка зіграла Жанну д"Арк у рок-опері "Біла ворона". Спробує свої сили Ольга Шандрик, яка співала в програмі "Хочу бути зіркою" на телеканалі "1+1". Кажуть, продюсер Дмитро Клімашенко просуває Тетяну Решетняк із Чернівців. Свої пісні дівчина записувала на студії Клімашенка. Ще відібрали Володимира Лазаровича, який 2004-го програв на "Слов"янському базарі", та дует "Барселона".

Зараз ви читаєте новину «Юрієві Рибчинському пообіцяли пляшку горілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути