Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 17:07

Український фільм не взяв нагороди у Карлових Варах

У понеділок повернувся до Києва український режисер Іван Кравчишин, 43 роки, із чеського міста Карлові Вари. 7 липня там закінчився 42-й міжнародний кінофестиваль.

Кравчишин представляв художній фільм "Стоп революшен" — перезнятий блокбастер "Прорвемось". Показували стрічку в конкурсі "Схід–Захід". Але її обійшла картина "Армін" спільного виробництва Хорватії, Німеччини, Боснії та Герцеговини.

— Для нашого фільму показ на цьому кінофестивалі — уже перемога, — ділиться із "ГПУ" по телефону Кравчишин. — Бо дебютні фільми на заходи такого класу не беруть. Я спілкувався з режисерами, які по чотири рази подавали свої роботи на конкурс, а їх усе не брали.

Іван Кравчишин зізнається, що після показу "Стоп революшен" його перестрівали на вулиці й дякували.

— Із відомими людьми не спілкувався. Денні де Віто отримав спеціальну нагороду за внесок у кіномистецтво. Але він ходив з двома охоронцями і купою репортерів, — пояснює. — Навіть організатори фестивалю до Денні не могли підступитися.

Каже, що французькі та аргентинські прокатники стрічку "Стоп революшен" запропонували показати по всьому світу.

— Зараз тривають переговори, — каже Кравчишин. — У кінці вересня наш фільм поїде на фестиваль у канадському місті Калгарі. Там братиме участь у конкурсній програмі.

Головну нагороду фестивалю — кришталевий глобус і $20 тис. — отримав фільм "Суворий голод" ісландського режисера Балтазара Кормакура. Приз за кращу режисуру присудили норвежцеві Берду Брейєну за картину "Курс негативного мислення". Чеський фільм "Тара" Зденека Сверака нагородили за кращий сценарій. Краще виконання чоловічої ролі у Сергія Пускепаліса і Леоніда Бронєвого, що зіграли у фільмі "Прості речі" російського режисера Олексія Попогребського. А кращою актрисою визнали іспанку Ельвіру Мінґуес за роль у фільмі "Пудор".

Зараз ви читаєте новину «Український фільм не взяв нагороди у Карлових Варах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути