вівторок, 27 лютого 2007 14:04

Українська книжка перемогла в Білорусі

Фотоальбом "Грані світу. Україна–Японія: дерев"яна архітектура" відзначили дипломом за краще видання на Мінській міжнародній виставці-ярмарку "Книги Білорусі 2007". Туди з"їхалися видавці з 16 країн світу. Україна була почесним гостем.

Створила альбом 34-річна київська архітекторка і фотохудожник Галина Шевцова.

— Я довго вивчала подібні риси в українській та японській дерев"яній архітектурі, — розповідає. — Їздила у віддалені куточки Західної України. Потім поїхала в Японію реставрувати старовинні буддійські храми. Привезла в Україну японського професора. Він не міг повірити, що в нас існують схожі дерев"яні будівлі. У Карпатах ходив навколо церковок, торкався їхніх стін зі словами: "Не вірю! Не вірю!".

"Грані світу. Україна–Японія: дерев"яна архітектура" має 160 сторінок. На кожній розміщені дві фотографії. Одна — зображення японського храму, друга — українського. Видно, що бойківська церква Святого Миколая у селі Кривки на Львівщині дуже подібна до п"ятиярусної пагоди храму Мьооїн у префектурі Хіросіма. Фотоальбом виданий накладом 3 тис. примірників у київському видавництві "Грані Т". Його вартість — 170 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українська книжка перемогла в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути